Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HAJDUK

Tudoru prijeti 6 utakmica kazne?! Brbić: Trenerov 
je istup bio preventivan

igor tudor
Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL
05.11.2013.
u 13:00

Kuloari bruje da će Tudor biti drakonski kažnjen, spominje se šest utakmica zabrane vođenja momčadi, što bi značilo da će sljedeću utakmicu biti na klupi tek 14. prosinca protiv Rijeke.

Buru je podignuo Hajdukov trener Igor Tudor kada je nakon utakmice protiv Slaven Belupa osuo paljbu po sucu Marku Matocu iz Zaprešića. Tudor ga je propisno izvrijeđao, hladnim i smirenim glasom kazao da će platiti kaznu i onda opleo po Matocu. U HNS-u su se našli u čudu, nikako im ne odgovara situacija da netko mirno plaća kaznu, a govori što želi. Kuloari bruje da će Tudor biti drakonski kažnjen, spominje se šest utakmica zabrane vođenja momčadi, što bi značilo da će sljedeću utakmicu biti na klupi tek 14. prosinca protiv Rijeke. Teško nam je u to povjerovati, to bi bila jedna od najviših trenerskih kazni u povijesti lige. Primjerice, Ivica Matković, tada trener Cibalije, 2006. kažnjen je sa šest mjeseci zabrane vođenja momčadi nakon što ga je sudac Bruno Marić prijavio za fizički napad. Poslije mu je kazna smanjena na tri mjeseca.

Dinamo dobiva pogurance

Istina, Tudor je recidivist, kažnjen je na početku prvenstva zbog isključenja u Zadru, pa zbog neprimjerene proslave pogotka protiv Hrvatskog dragovoljca u Kranjčevićevoj i sad ovo.

– Ne znam ništa o kazni, vidjet ćemo. Tudor je bio vruć nakon utakmice, njegove su riječi preventiva. Sucu Matocu najviše zamjeram što nije dopustio da izvedemo posljednji slobodni udarac. Nitko ne kaže da bismo dali gol, ali nitko ne može reći da se to ne bi dogodilo. To je stvar namjere, pokazatelj. Pa u tom produžetku smo postigli gol, trebao je produljiti utakmicu, odnosno pustiti da izvedemo slobodni udarac. Ovako je samo izazvao bijes. Ma i da nije bilo potrebe za produžetkom, običaj je da se dopusti izvođenje prekršaja – kaže Hajdukov predsjednik Marin Brbić.

Hajduku je u dvoboju kupa protiv Vinogradara poklonjen jedanaesterac. Zbog toga se Brbić ispričao, kazao je da to ne treba njegovoj momčadi. Nisu u Poljudu ludi, poklon suca Zebeca shvatili su kao poruku “evo vam pa se nemate zbog čega buniti”. Baš zato je Tudor, između ostalog, i reagirao. Dinamo je u posljednjim kolima dobio sudački “poguranac”, prvi golovi protiv Hrvatskog dragovoljca i Lokomotive baš su bili pokloni. U tome Hajduk vidi zavjeru, 15 kola uz bok su Dinamu i sada ih, smatraju, treba zaustaviti. Naravno, Brbić neće to reći tako dramatično, ali tu lekciju Hajduk već godinama prolazi. Samo što se odvijala u početnim kolima.

– Suđenjem smo, ako se gleda cijela sezona, zadovoljni. Jednom smo drastično oštećeni, kad nam je Osijek postigao gol iz zaleđa – kratko kaže Brbić.

Nije predsjednik bijelih propustio prigodu da se još jednom osvrne na odnos Dinama i Lokomotive.

Lokomotivina pasivnost

– To već postaje smiješno, ta lakoća pobjeda. Nije Dinamu trebala ničija pomoć. Lokomotiva je momčad koja zna igrati, ali nisu se pošteno ni oznojili na toj utakmici – kaže Brbić.

Sada na svoje dolaze oni koji su, ismijavajući odnos Dinama i Lokomotive, govorili da je Hajduku lako biti bolji od momčadi Tomislava Ivkovića.

– Oni u prvenstvo ulaze sa 12 bodova manje od Hajduka jer četiri puta moraju izgubiti od Dinama – kazali su nam tada u Poljudu.

To je bilo izrečeno u vrijeme kada je veliki Dinamo figurirao kao siguran prvak, početkom sezone. Sada je druga priča, Hajduk je u ravnopravnoj utrci s Dinamom, Lokomotivina pasivnost ne odgovara bijelima.

Tudorove kazne

1. Bio je isključen u 1. kolu u Zadru, potom je sucu dobacio “smradu” pa je kažnjen s tisuću kuna.

2. Na utakmici s H. dragovoljcem burno je slavio pobjednički gol pa je kažnjen sa 2000 kuna

3. Obrušio se nakon remija 3:3 u Koprivnici na suca Matoca. Čeka kaznu...

Ključne riječi

Komentara 30

NE
NebitanTJ
13:12 05.11.2013.

Bez obzira je li Tudor dobar trener ili ne, ali ovo što on, Brbić i cijeli Hajduk čine je u najmanju ruku neukusno. Prvo Tudor: na svakoj utakmici čovjek prigovara, dovikuje sucima i iskaljuje svoje frustracije na njima. Brbića smo upravo pročitali pa ne treba ništa dodati.

CR
cronothdz
13:09 05.11.2013.

teško je Tudoru,ipak je on igrač Juventusa bio kada su znali da smo trebaju istrčat na teren a sudac sve ostalo odradit.......nije naviko

TO
Tot
13:17 05.11.2013.

nikakav trener i iritantni bezveznjak koji nezna podnesti poraz

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije