Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UOČI DERBIJA

Tudor: Mamić me na ljestvici od jedan do sto zanima nula

Igor Tudor Zoran Mamić
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
21.11.2014.
u 16:26

– Sve osim pobjede Dinama bilo bi iznenađenje, oni su apsolutni favoriti. Uostalom, deset godina igraju svoju ligu, da ne spominjem milijune i milijune ulaganja. Evo, ove sezone će im se približiti Rijeka jer i ona ulaže. A mi imamo svoju priču, svoj put – kazao je Tudor

Film smo vratili unatrag, tamo u posljednji dan kolovoza. Hajduk je vodio sa 2:0, u sudačku nadoknadu ušao sa 2:1, a onda je Dinamo preokrenuo. Zoran Mamić bio je na koljenima, da bi se u tri minute dogodio neobjašnjivi preokret. Hajduk je, unatoč vodstvu, jurišao u kontre. Igor Tudor ne bježi od te utakmice. Na koju je ponosan, unatoč tom porazu.

– Osluškivao sam oko sebe, čuo priče o katastrofi. Ma, potpisujem da sve moje momčadi, gdje god budem trener, igraju kao na toj utakmici. Da deset puta budemo u takvoj situaciji, pobijedili bismo u sedam, u dvije bi bilo neodlučeno, a jednu bismo izgubili. To je bila baš ta utakmica koja se izgubi. Ali, to je nogomet, a ljude zanima samo rezultat. To je površno gledanje – kaže Tudor.

 Nije nikada bio tip koji je previše gledao unatrag. Statistike ga nikada nisu opterećivale. Često smo mu ih bacali pred noge, Tudor bi samo odmahnuo rukom.

– Zanima me samo utakmica. I moja momčad – uvijek je isti odgovor imao Hajdukov trener.

Tako je bilo i sada. Već danima mu se nabacuje negativan skor koji ima u srazu sa Zoranom Mamićem. Otkad je Mamić mlađi na klupi Dinama bijeli imaju jedan neodlučeni ishod i pet poraza.

– Na ljestvici od jedan do sto taj me detalj opterećuje s nula. Ne razmišljam o Mamiću, ne zanimaju me ni statistika ni Mamić. Mene zanima da mi momčad igra kao što je to bilo u posljednjem derbiju. Može na klupi Dinama biti bilo tko, Lippi, Ivković, Capello, Mourinho... Baza mog rada je moja momčad i kako će izgledati na terenu – jasno je poručio Tudor.

Uoči derbija, sasvim očekivano i logično, ulogu favorita dao je Dinamu. Uostalom, rijetko su Hajdukove pobjede u Maksimiru. Posljednju potpisuje trener Goran Vučević, još tamo davne 2008. godine. Bilo je tada 2:0 za Hajduk. Zanimljive su te statistike, Hajduk nikada u Maksimiru, otkako je Hrvatske lige (odigrane su 34 utakmice), nije izgubio od HAŠK Građanskog, nikada nije pobijedio Croatiju, a Dinamo je uspio pobijediti tri puta. No, sve u svemu Dinamo na svom terenu najčešće slavi protiv Hajduka, od 34 dvoboja u prvenstvu Zagrepčani su slavili u 24 utakmice, što je 70,5 posto.

– Sve osim pobjede Dinama bilo bi iznenađenje, oni su apsolutni favoriti. Uostalom, deset godina igraju svoju ligu, da ne spominjem milijune i milijune ulaganja. Evo, ove sezone će im se približiti Rijeka jer i ona ulaže. A mi imamo svoju priču, svoj put. Naravno, to ne znači da se idemo predati, želimo ostvariti što bolji rezultat. Iza nas je deset utakmica bez poraza, sve ćemo učiniti da se taj niz ne prekine. Kao i uvijek u derbijima, bit će velika motivacija s jedne i druge strane – kazao je Tudor.

Hajduk će svoju prigodu tražiti u boljoj formi, u svojevrsnom imperativu koji je stavljen pred Zorana Mamića. Usto, igre u gostima ovogodišnji su forte bijelih. Kako i ne bi kad stalno igraju u gostima. Najprije je Hajduk zbog obnove travnjaka mijenjao domaćinstva, pa je Rijeku morao ugostiti u Dugopolju, pa je dvije utakmice u Poljudu igrao pred praznim tribinama. "Normalnu" utakmicu pred svojim navijačima nije odigrao baš od tog dvoboja s Dinamom.

– Od ljeta i te utakmice s Dinamom praktički smo stalno u gostima. To je nezapamćeno. I taj se detalj zaboravlja kada se zbrajaju učinci, kad nas se uspoređuje s Rijekom i ostalima. U mojim kalkulacijama sve je to bilo drukčije, ali kod nas je pamćenje kratko, odnosno dugo je onoliko koliko netko hoće – kaže Tudor.

Ponudio je svoj recept kako ostvariti uspjeh (bod ili tri) na Maksimiru. Nije to, kako mnogi misle, tanašna Dinamova obrana. Tudor se fokusira na svoju momčadi.

– Ne bih rekao da je obrana slabiji dio Dinama. Cijela momčad ima neke mane koje znam, ali mane i vrline imaju sve momčadi. Mi moramo imati veliku želju, fanatičnu borbenost, moramo se pridržavati dogovorene taktike i uz malo sreće možemo napraviti iznenađenje – zaključio je Tudor.

>> Naš Hajduk: Stekli smo dojam da imamo potporu političkih stranaka

>> Eduardo: Hrvatski derbi može se usporediti s onim Porta i Benfice

>> 'Huligani su tragedija za nas na terenu, nadam se dobroj atmosferi na derbiju'

Komentara 17

Avatar mihic
mihic
23:58 21.11.2014.

Poštovani Igore Tudore i svi simpatizeri Hajduka, par činjenica o vašoj svetosti 1.hajduk je bio dužan 200 milijuna kuna hrvatskoj državi 2. odlukom kriminalca Sanadera napisan je zakon o sportu tj. Hajduku 3. novci tih 200 milijuna kn svih Hrvataa naglasak na svih je pretvoreno u nekakav imaginarni većinski udjel grada Splita 4.tko je bio vlasnik Hajduka prije toga nego grad Split 5. Nakon 3 kruga prodaje dionica i samo 10000 kupljenih dionica od strane običnih navijača drug Sanader lopovskim firmama danas u stečaju naređuje da kupe udjel u Hajduku 6. Smjenjujete Malesa jedinog iskrenog borca proti lopova; zašto? 7.u zadnjih 17 utakmica imate jednu pobjedu protiv Dinama 8.u zadnjih 40 europskih utakmica niste istog protivnika dobili i kuci i vani 8.gubili ste u irskoj kazahstanu gruziji slovačkoj mađarskoj remi u Makedoniji litvi...... 9. pa nije Mami za sve to kriv koliko god on bio loš

RE
retfala
17:42 21.11.2014.

Tudor ima sličnu priču kao "komšije"...mrtav hladan svoje poraze prikazuje kao pobjedu...najiskrenije mislim da Hajduk goreg trenera nije imao i krajnje mu je vrijeme da ode...

DE
dežurnikritičar
19:15 21.11.2014.

jadan i Hajduk I Tudor

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije