Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVJETSKO PRVENSTVO U VATERPOLU

Tucak nakon poraza: 'Okrećemo se osmini finala, najvažnijoj utakmici na prvenstvu'

Zagreb: Hrvatska i Španjolska u finalu Europskog prvenstva u vaterpolu
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/3
07.02.2024.
u 19:47

"Danas nismo bili dobri, a za pobijediti reprezentaciju kakva je Španjolska, nužno je biti puno bolji. Ovo bi možda bilo dovoljno za pobjedu protiv neke slabije ekipe, ali protiv Španjolske to nije dovoljno", rekao je Ivica Tucak

Hrvatska vaterpolo reprezentacija izgubila je od moćne Španjolske rezultatom 10-6 i tako propustila osigurati izravan plasman u četvrtfinale Svjetskog prvenstva u Dohi. Izgledno je da će barakude završiti na drugom mjestu skupine što ih vodi u osminu finala, a prije toga igrat će protiv Južnoafričke Republike (petak, 14.00).

Problem se pojavio u napadačkoj fazi gdje Hrvatska nije imala odgovora na španjolsku obranu, a nanizali su i brojne tehničke pogreške. Puno je izglednih pogodaka obranio sjajni Marko Bijač, a u nekoliko navrata nas je pratila sreća pa su protivnici nizali lopte po vratnicama umjesto mreže. Nakon utakmice igru je komentirao izbornik Ivica Tucak.

GALERIJA Španjolska u finalu svladala Hrvatsku i osvojila prvi naslov europskih prvaka

Zagreb: Hrvatska i Španjolska u finalu Europskog prvenstva u vaterpolu
1/6

"Danas nismo bili dobri, a za pobijediti reprezentaciju kakva je Španjolska, nužno je biti puno bolji. Ovo bi možda bilo dovoljno za pobjedu protiv neke slabije ekipe, ali protiv Španjolske to nije dovoljno. Govor tijela još prije utakmice nije bio dovoljan za pobijediti u ovoj utakmici", rekao je Tucak.

VEZANI ČLANCI:

"Griješili smo u svemu onome na što smo upozoravali. Procurili smo 5-6 puta na stvarima koje smo u obrani pokazivali i trenirali. Sad imamo dva lakša protivnika te se odmah okrećemo osmini finala, ključnoj utakmici na Svjetskom prvenstvu", zaključio je izbornik.

VIDEO Videokomentar utakmice Hrvatske i Japana legendarnog vaterpolista Tomislav Paškvalina

Komentara 3

ST
Stručnjak
03:06 08.02.2024.

Okreni se ti i idi što dalje od reprezentacije...

GE
generacija57
21:03 07.02.2024.

Sa slabima ste dobri.

PR
prajdali100
20:41 07.02.2024.

Polako s ta" okretanja"! Čemu žurba ? Non - stop gubimo od njih i u tekmu ulazimo sa uvjerenjem da im ne možemo ništa.Pa čovječe sjedi s Rudićem i do u detalje ih analiziraj ! Kad smo mi igrali vaterpolo nigdje ih nije bilo.Što je sad ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije