Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VN Brazila

Trojac ostaje u igri, u Abu Dhabiju "na nož"

'The Ferrari crew practices the exchange tire operation at the team\'s pit on November 3, 2010 at Interlagos autodrome in Sao Paulo, Brazil. Alonso will participate in Brazil\'s F-1 GP next November 7
'ANTONIO SCORZA'
07.11.2010.
u 20:09

Alonso ima tek osam bodova ispred Webbera, odnosno 15 ispred Vettela i 24 ispred Hamiltona, te tvrdi: Ne brinem, riješit ću to sljedeći vikend u Aziji

Šampanjcem su se u Sao Paolu špricala trojica pilota koja su utrku prije kraja ostala u igri za naslov prvaka. Sebastian Vettel s najviše stepenice, Mark Webber desno od njega te Fernando Alonso kao trećeplasirani.

Poredak sličan onome koji je dva dana ranije najavio naš stručnjak za Formulu 1 Mladen Jergović, koji im svima odgovara...

– Dio utrke bio je uspavanka, osim za vozače i njihove mame. Dogodilo se što smo očekivali, utrka za tjedan dana u Abu Dhabiju odlučit će prvaka, sve je otvoreno – ponovio je Jergović.

Hamilton otpao iz utrke

Poredak je ostao isti, samo se bodovni razmak smanjio. Alonso ima tek osam bodova ispred Webbera, odnosno 15 ispred Vettela i 24 ispred Hamiltona. Dijelit će ih se točno 25. Bez ekshibicija, oprezno i s nogom na gasu laganom kao kamilica odvozila je četvorka koja se borila za naslov utrku na Interlagosu, nitko se nije bacio na glavu, jer i najmanji kiks izbacio bi ih iz kalkulacija. Ironično, Lewis Hamilton, jedini koji je to trebao napraviti, a nije - ispao je iz utrke. Prvak može postati ako sva trojica odustanu, što je potpuno nerealno.

– Startao sam odlično, pretekao Nicu Hülkenberga na prvom zavoju, a dalje sam samo morao kontrolirati razmak s čelne pozicije. Radio sam što je trebalo i dovezao auto čitav kući. Drago mi je i da smo osvojili naslov konstruktora, a šteta da se nisam još barem uspio riješiti i ovog tipa – pokazivao je Vettel nakon utrke na Marka Webbera.

– Slijedio sam te u stopu, ali nisam ti ništa mogao – odgovorio je Webber.

Vettelu brojke u prilog

Fernando Alonso nije ronio suze što su plavi bolidi do cilja stigli prije njega. Da ostane na vrhu poretka bilo mu je dovoljno i treće mjesto.

– Dečki su bili prebrzi, izgubio sam vrijeme na prvih par krugova, šanse za pobjedu su mi otišle u vjetar. I ovaj podij mi odgovara, sretan sam kao dijete. Istina, i Sebastian i Mark imaju šanse, bit će gusto. Idemo riješiti ostalo u Abu Dhabiju – veli Alonso.

Budu li Alonso i Vettel sljedeće nedjelje identični po bodovima, a imaju isti broj pobjeda, drugih i trećih mjesta, Vettel bi bio prvak, jer ima - više četvrtih mjesta! Kalkulacija je mnogo, a "igra" se s ovim brojevima: Alonso 246, Webber 238, Vettel 231...

Velika nagrada Brazila, rezultati:

1. Sebastian Vettel (RBR-Renault)

2. Mark Webber (RBR-Renault) +4.2

3. Fernando Alonso (Ferrari) +6.8

4. Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes) +14.6

5. Jenson Button (McLaren-Mercedes) +15.5

6. Nico Rosberg (Mercedes GP) +35.3

7. Michael Schumacher (Mercedes GP) +43.4

8. Nico Hülkenberg (Williams-Cosworth) +1 krug

9. Robert Kubica (Renault) +1 krug

10. Kamui Kobayashi (BMW Sauber-Ferrari) +1 krug

Poredak vozača
:

1. Fernando Alonso (Ferrari) 246 bodova

2. Mark Webber (RBR-Renault) 238

3. Sebastian Vettel (RBR-Renault) 231

4. Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes) 222

Poredak konstruktora:

1. RBR-Renault 469 bodova

2. McLaren-Mercedes 421

3. Ferrari 389

4. Mercedes GP 202

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije