Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠPANJOLSKI JET-LAG

Trojac MSN letjet će čak 62.352 km uoči El Clasica

Messi Neymar Suarez
Foto: Reuters (Ilustracija)
1/5
29.03.2016.
u 16:25

I u takvim okolnostima, kada je Real u golemoj prednosti pred najvećim suparnikom, iz madridskog kluba još uvijek imaju obraza kukati zbog Modrićeva statusa kod Čačića.

I dok su neki akteri španjolskoga Clasica proteklih dana u Hrvatskoj bili izloženi strahotnom teroru snimanja reklamnih spotova pa su, iscijeđeni i slomljeni, za reprezentaciju u Pešti ‘vozili u drugoj brzini’, zamislite kako je onda tek nekima od najvećih južnoameričkih protagonista.

Izračunato je kako će Barcin trio izvanzemaljaca MSN, Messi, Suarez i Neymar (dakako s njima i Mascherano i Dani Alves), uoči Clasica s Real Madridom zajedno preletjeti čak 62.352 kilometra!

Ukalkulirani su povratni letovi iz Barcelone prema južnoameričkim destinacijama u Brazilu, Urugvaju i Argentini, pa onda i kontinentalne vožnje na kvalifikacijske utakmice. Brazilci su igrali u Recifeu, pa će sada u Asuncion, Argentinci su gostovali u Santiago de Chileu, pa se vraćali u Buenos Aires, dok su Urugvajci letjeli na relaciji Montevideo-Recife-Montevideo.

Suarez leti 15 sati

Na kraju tih beskonačnih putešestvija Messi i Mascherano će, jutro nakon utakmice s Bolivijom u Cordobi, zajedno prevaliti let Buenos Aires – Barcelona od 12 sati i 40 minuta. Dan putovanja je četvrtak pa će svoj jedini trening u Barceloni uoči Clasica odraditi u petak. Još dulji let, gotovo 15 sati u zraku, imat će Luis Suarez iz Montevidea.

I za 24 sata igrat će najveći derbi na svijetu, jet-lag Clasico. Nastup desinkroniziranoga i neizrecivo umornoga organizma.

Usporedba kilometraže MSN-a s onom Realovoga moćnoga trojca BBC (Bale, Benzema, Cristiano) u tjednu reprezentacija gotovo je pa smjehotresna. Benzema je suspendirani francuski reprezentativac i nije se maknuo iz Madrida.

Kao ni Gareth Bale, koji je dobio poštedu Velšana zbog rođenja kćeri (22. ožujka rođena je Nava Valentina Bale), pa je u akciju morao samo Cristiano Ronaldo. A njegova ‘odiseja’ uključivala je dvije vožnje nekom od 19 garažiranih zvijeri (Bugatti, Lamborghini, Bentley, nekoliko verzija Porschea, Ferrarija i Audija, Maserati...) od ukupno 882 kilometra. Od Madrida do Leirije i natrag. Portugal je, naime, tamo ugostio Bugare, a danas će Belgijce.

CR stiže na trening

Pa se Ronaldo lijepo naspava, u srijedu poslije doručka krene u Madrid i poslijepodne je na treningu Reala. U četvrtak, dok su Messi i društvo još u zraku, CR je svjež, poletan i čio.

I u takvim okolnostima, kada je Real u golemoj prednosti pred najvećim suparnikom, iz madridskog kluba još uvijek imaju obraza kukati zbog Modrićeva statusa kod Čačića.

Zamjeraju što je njihov stožerni igrač odigrao svih 90 minuta protiv Mađara.

“Modrić nije dobio predah u dresu reprezentacije. Iako ga čeka derbi s Barcelonom, Luka je odigrao svih 90 minuta protiv Mađarske u Budimpešti. Real Madrid bio je iznenađen Čačićevom odlukom jer je hrvatski izbornik napravio samo jednu izmjenu, i to u 75. minuti kada je teren napustio Kovačić”, napisao je list As, očito naklonjen Real Madridu, jer tvrdi kako je Barca uoči Clasica u boljoj poziciji (!?).

– Rakitić je propustio obje utakmice zbog ozljede, dok su Realovi igrači Modrić i Kovačić igrali 157, odnosno 108 minuta. Zidane je imao sreće pa mu se nitko nije ozlijedio – zaključuje As, prigodno ne spominjući kako je španjolski izbornik Del Bosque izostavio Iniestu i Busquetsa za prijateljske utakmice protiv Talijana i Rumunja.

>>Realovci se čude Čačiću: Modrić nije dobio predah, a El Clasico je pred vratima

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije