Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAGREB - CIBONA 81:74

Trnsko slavi na krilima nebeskog skakača i Mule

KK Zagreb
Marko Lukunić/Pixsell
19.02.2010.
u 19:52

Košarkaši Zagreba drugi put u svojoj povijesti osvojili su kup Krešimira Ćosića. U finalu su pobijedili Cibonu sa 81:74. Baš kao i u polufinalu sve se u momčadi “mrava” vrtilo oko dva čovjeka - Damira Mulaomerovića i Luke Žorića. Prvi je na kraju izabran za najboljeg igrača završnog turnira, a drugi je sa 49 koševa najboji strijelac.

Andrić sam odlučio

- Svi moji igrači dali su maksimum, a neki i iznad njega. Jedan od njih je svakako Žorić koji je imao dosta pogrešaka, ali je sve nadoknadio srčanom igrom - rekao je Denis Bajramović, trener Zagreba.

Cibona je u finalu bila jača za Lukšu Andrića koji zbog smrti oca nije igrao u polufinalu. U klubu su mu dali slobodno do kraja tjedna.

- Isključio je bila moja odluka da igram. Žao mi je što nismo obranili kup - rekao je Andrić.

Cibona je na odmor otišla s prednošču od četiri koša, no u nastavku se je razigrao duo Mulaomerović-Žorić. Na drugoj strani Tomas je ostao nekako samozatajan, a Gordon je uz previše promašaja i loše je igrao u obrani.

- Nismo imali rješenja za Žorića koji nam je napravio velike probleme. U završnici smo odigrali jako loše u obrani. Do posljednje dvije minute bili smo u egalu i onda neshvatljivo popustili u napadu. Napravili smo prevelik broj pogrešaka i Zagrebaši su to znali kazniti - rekao je Vladimir Perasović kojeg već u srijedu čeka novo teško iskušenje -Olympiacosa u Euroligi.

Osveta za -30


Marko Tomas ostao je na 16 koševa. Daleko od njegove uobičajene norme. Na upit je li na kraju bolje što ste u finalu izgubili od Zagreba, nego primjerice od Zadra, odgovorio je:

- Draže mi je. Uostalom, vidite kako se Zagrebaši lijepo vesele -rekao je Tomas.

Damir Mulaomerović pogađao je u trenucima kada se je “lomio” rezultat.

- Osjetio sam da je moj dan. Zato sam možda forsirao malo više šut. Isplatilo se. Posebno mi je drago što sam izabran za najboljeg igrača turnira - rekao je Mulaomerović.

Luka Žorić poslije finala bio najtraženija osoba. Svi su mu htjeli čestitati, svi su se htjeli fotografirati s njim. Trnsko je dobilo svog nebeskog letača, čovjeka koji najviše voli postići koš zakucavanjem.

- Tako mi je najlakše - rekao je.

Jedan skok mu je nedostajao za novi double-double.

- Imali smo motiv nakon što smo od Cibone izgubili 30 koševa razlike u NLB ligi.Tada su se rugali i govorili da igramo staromodnu košarku. Osveta je slatka - zaključio je Žorić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije