Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EUROPSKO PRVENSTVO

Trikolori jure što nitko nikad nije uspio: ujedinjenje sve tri krune

Claude Onesta
AFP
16.01.2010.
u 13:49

Francuska je najveći favorit za naslov prvaka i prva reprezentacija koja ima priliku istovremeno ujediniti sve tri velike rukometne titule - olimpijsko, svjetsko i europsko zlato.

Kad se pogleda početna sedmorka Onestinog sastava pitate se “a tko tu nije zvijezda”... Najbolji vratar svijeta Omeyer, najbolji srednji vanjski Karabatić, nebeski pucač Narcisse, najbolja obrana na svijetu s Dinartom i B. Gilleom... Malo koja momčad može s njima igrati egal utakmicu i zato su Galski pijetlovi, ne dogodi li se nešto nepredviđeno, sigurna oklada za finale.

Branitelj naslova je Danska koja je u Norveškoj 2008. na čelu s Ulrikom Wilbekom igrala najbolje u povijesti i prekinula seriju bronci na velikim smotrama.Predvode ih vratar Kasper Hvidt i Lars Christiansen koji u 38. godini još može bježati na krilu. U odnosu na SP u Hrvatskoj, treba očekivati puno bolji rezultat Španjolske koja prvi put dolazi s jednim od najboljih svjetskih vratara Arpadom Šterbikom koji je nakon EP-a 2006. odlučio promijeniti državljanstvo i reprezentaciju.

Ako je kandidata za zlato uz Francuze vrlo malo, kandidata za medalje je na pretek. Bez šanse za takav domet samo su Austrijanci, Ukrajinci i Česi, svi ostali mogu do postolja. Posebno se to odnosi na Srbiju koja je s novim izbornikom i povratnikom Draganom Perićem plutajuća mina, a treba očekivati i da će uza sebe imati vojsku navijača - u Beču i okolici živi više od 100 tisuća Srba!

I za kraj... Teško se sjetiti kad se na jednom natjecanju skupilo tako puno velikih trenera s bogatim riznicama medalja. Claude Onesta ima šest medalja s velikih natjecanja, Lino Červar pet. Ulrik Wilbek je s danskim rukometašicama bio istovremeno svjetski i europski prvak te olimpijski pobjednik. Zvonimir Serdarušić je osvojio s Kielom deset naslova prvaka Njemačke, 3 Kupa EHF i Ligu prvaka, Valero Rivera šest puta je bio prvak Europe s Barcelonom, tu su još veličine poput Heinera Branda, Seada Hasanefendića, Bogdana Wente.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije