Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TALENTIRANI KLINAC

Trener Barcelone nahvalio mladog Hrvata i rekao na koga ga podsjeća

Tin Lučin
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/7
25.11.2017.
u 11:46

– Zvao me je Zagreb još prošle godine. No htio sam odigrati neko vrijeme u Premijer ligi i malo vidjeti kako to izgleda, što mogu napraviti – kaže Tin.

Tin Lučin (18) bio je jedno od ugodnijih iznenađenja večeri u kojoj su rukometaši PPD Zagreba ipak očekivano izgubili od Barcelone (24:32). Iskreno, kada je Tin ove sezone potpisao za klub iz Kutije šibica, svi su očekivali da će odigrati barem desetak minuta po utakmici. Jer, dečko je prošle sezone, kao 18-godišnjak, bio nositelj igre seniora Zameta, bio je jedan do glavnih igrača kadetske i juniorske reprezentacije Hrvatske koja je na dva zadnja velika natjecanja, Europskom kadetskom i Svjetskom juniorskom prvenstvu osvojila srebro i četvrto mjesto. No Kasim Kamenica, prijašnji trener PPD Zagreba, najčešće ga je vodio na put i ostavljao na tribini kao prekobrojnog igrača.

Čudesne asistencije

– Nemam nikakav problem s trenerom Kamenicom. Štoviše, često smo razgovarali i često mi je govorio da budem strpljiv i da će moja šansa doći – govorio je Tin Lučin prije nekoliko tjedana.

Kamenica mu je prvi put dao priliku u Ligi prvaka u gostima kod Barcelone, a drugi je put u istom natjecanju odigrao ponovo protiv Barcelone, ali ovoga puta u igru ga je uveo novi trener Zlatko Saračević.

– Bilo mi je super istrčati pred punom Arenom. Nadam se da ću još koji put ove sezone zaigrati u ovakvom ozračju – rekao je Lučin.

A u tih nekoliko minuta Tin je pokazao kakav je talent. Prolazio je pokraj obrane Barcelone s lakoćom, postigao pogodak i podijelio nekoliko čudesnih asistencija. Nakon utakmice jako ga je nahvalio Xavier Pascual, trener Barcelone, koji je rekao da ga mali podsjeća na Domagoja Duvnjaka. Zanimljivo je da je Duvnjak također u njegovim godina iz Đakova došao u Zagreb. Samo, Duvnjak je u prvoj sezoni u dresu zagrebaša igrao puno više. Štoviše, bio je jedan od najboljih igrača kluba. U skupini Lige prvaka te sezone Duvnjak je postigao 21 pogodak u pet utakmica, od čega čak 14 Flensburgu. Nakon ispadanja iz skupine Lige prvaka zagrebaši su nastavili natjecanje u Kupu kupova gdje su došli do polufinala. Izbacio ih je Ademar samo za jedan pogodak. Duvnjak je u te dvije polufinalne utakmice postigao sedam pogodaka.

Opet s Halilom?

– Kao mali jedno vrijeme sam trenirao tenis, a onda sam s prijateljima otišao na rukometni trening i tu sam ostao. Prošao sam rukometnu školu Zameta, a onda sam kao kadet otišao u Kozalu te smo dvaput osvojili kadetsko prvenstvo Hrvatske. U toj generaciji igrao je Halil Jaganjac s kojim sam postao tandem i u mlađim dobnim skupinama hrvatske reprezentacije. Bilo bi lijepo kada bismo jednom zajedno zaigrali i u seniorskoj momčadi – rekao je Lučin.

Možda mu se želja ispuni već sljedeće sezone. Sve su glasnija šuškanja da će Jaganjac iz Metalurga doći u PPD Zagreb. U tom slučaju “plinari” bi u svojoj momčadi imali dva najtalentiranija igrača 1999. godišta – Jaganjca i Lučina.

– Zvao me je Zagreb još prošle godine. No htio sam odigrati neko vrijeme u Premijer ligi i malo vidjeti kako to izgleda, što mogu napraviti – kaže Tin.

Ove je sezone došao...

– Sigurno je da su u Zagrebu bolji uvjeti, naravno da je sve to velika stvar za mene, ovo je najveći klub u državi i bio je neki logičan put ići tamo. Ovo mi je veliki izazov, ali neću pred sebe stavljati neke velike ciljeve ni imperative, ta prva sezona bit će vrijeme privikavanja – istaknuo je.

Kako se snašao u Zagrebu?

– Ma sve je super. Dvorana mi je blizu stana, nekad znam otići pješke na trening. Družim se s mlađim dečkima u klubu – istaknuo je.

Škola?

– Idem u četvrti razred srednje Tehničke škole u Rijeci. Još nisam počeo razmišljati koji ću fakultet sljedeće godine upisati – rekao je Tin Lučin. 

Tin Lučin
1/16

Još mi nije jasno kako smo izgubili finale od Francuza, a vodili smo plus 6

Tin dolazi iz sportske obitelji. Roditelji su igrali košarku, mama je čak imala karijeru u Njemačkoj. Brat Fran također je u rukometu, brani za Zamet. Za sada mu je najveće razočaranje u karijeri gubitak zlata u finalu Europskog kadetskog prvenstva kojem smo bili domaćini prošle godine.

– Ne znam koliko sam puta gledao snimku te utakmice i uvijek si postavljam pitanje kako je moguće da smo uspjeli prokockati plus šest – istaknuo je Tin.

Nije bilo sreće ni na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Gruziji gdje je Hrvatska na kraju ostala bez medalje osvojivši četvrto mjesto.

– U polufinalu smo nesretno izgubili od Španjolske, a u susretu za treće mjesto od Danske samo s pogotkom razlike. Na te dvije utakmice Jaganjac je igrao ozlijeđen, a Martinovića, našeg najboljeg pojedinca na SP-u, stigao je umor – istaknuo je.

Tin Lučin
1/10

Nada li se mjestu u reprezentaciji na Europskom prvenstvu koje u siječnju sljedeće godine počinje u Hrvatskoj?

– Mislim da nije realno očekivati da budem među 16. Realnije je očekivati da zaigram na Europskom juniorskom prvenstvu u Sloveniji sljedeće godine. Ako budemo svi zdravi i kompletni, možemo tamo do medalje – zaključio je Tin.

Komentara 2

KU
kupatilo
12:44 25.11.2017.

Bravo mali zrelo razmišljanje.Bice od tebe nesto samo budi uporan.

DU
Deleted user
12:48 25.11.2017.

hvalio mladog hrvata... baš... vijest...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije