Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dinamo - Istra 1961 4:0

Tragičar Škorić, velemajstor Sammir

Dinamo - Istra 1961 (1)
Foto: Željko Hladika/Pixsell
1/9
03.10.2010.
u 19:49

Plavi lakoćom deklasirali Puljane 4:0 i preuzeli prvo mjesto (Sylvestr 2, Beqiraj 12, Sammir 24, 35). Tablica nakon 10. kola: Dinamo 23, Hajduk 22, Split 22, Rijeka 20...

Istrin trener Davor Lasić u Maksimiru je doživio vrhunac svoje igračke karijere. Prije 11 godina ovdje je, kao igrač Osijeka, u produžecima finala Hrvatskog kupa zabio gol protiv Cibalije i donio bijelo-plavima Rabuzinovo Sunce.

Tada ga je trenirao Stanko Poklepović. A Lasić je na klupi Puljana, u svom sretnom Maksimiru, već u 2. minuti htio propasti u zemlju od srama. Njegov bedem nije odolijevao ni 120 sekundi, jer ga je "minirao" vlastiti vratar Škorić.

Sylvestr je slijeva želio uputiti centaršut pred vrata Istre, a nesretni Škorić "vrući krumpir" ubacio je u svoju mrežu. Slovak je bio toliko šokiran ovim poklonom da se primio za glavu.

Halilhodžić je iz solunske formacije izostavio Etta i Tonela (obojica niti na klupi), Rukavina je bio među pričuvama, a Bišćan i Kelava u momčadi su valjda bili po kazni.

Jer, ovo je bila utakmica koju je Dinamo mogao bez teškoća dobiti i s juniorskom momčadi, pojačanom Calellom.

Sylvestr je u 11. minuti, više ne računajući da na Istrinom golu postoji vratar, mlako pucao glavom s pet metara pa je Škorić lako obranio.

No, vrlo brzo dinamovci su si opet čestitali: Badelj je gurnuo u šansu Beqiraja, a crnogorski reprezentativac zakucao za 2:0. Bio je oo Fatosev prvijenac u Dinamovom dresu u Maksimiru.

Za 3:0 zabio je Sammir velemajstorskim potezom, posve neometan pred Škorićem, a onda je Badelj izborio 11-erac, a Sammir opet poentirao. Istra je, otvorivši sve koridore prema svome golu, svjesno tražila katastrofu. Mjesecima, možda i godinama ovdje nije bilo tako nedorasloga suparnika.

No, Puljani su u jednom elementu ipak bili pobjednici. Njihovih 50-tak navijača na južnoj tribini nadglasalo je Dinamovu kazališnu publiku. Klicalo se posprdno: "Hoćemo pobjedu" i "Bit će Istra svjetski šampion", pjevalo se iz sveg glasa, zapaljene su baklje...
Dinamovci su, zahvaljujući Hajdukovom remiju, u 10. kolu prvi put zasjeli na prvo mjesto Prve HNL, tamo gdje ih nije bilo od svibnja kada su proslavili naslov prvaka.

I za Vahu je ovo veliki dan jer je i on, nakon pustih godina čekanja, napokon s jednim europskim klubom prvi na ljestvici. Naslove je do sada osvajao u Maroku i Saudijskoj Arabiji.

Komentara 42

DU
Deleted user
22:38 03.10.2010.

Još nešto , uživao sam gledajući koliko je klinaca bilo s tatekima na tekmi , sve je to pozitivna reakcija od kada nema divljaka na stadionu . Tako se dovodeći male klince na utakmice regrutiraju budući navijači Dinama i stvara se običaj redovitog dolaska na stadion . Bravo za sve tate koji vole plavu boju .

OK
OKIDOKI
23:02 03.10.2010.

\'\'ili mi ili on\'\' dobar skok, s 500 na 1500, nadam se da će to biti pravilo, što sad s onim izjavama, od kad nema BBB na tribine dolazi više gledatelja njih 3000, pa dobro, možda je tako ili see krivo broji, netko je spomenuo iskru (bugojno), možda bi tada bilo više gledatelja, ha,

MA
markovic
09:32 04.10.2010.

koja gnjida on novinara

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije