Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U 21. GODINI

Tragedija u Švedskoj: Preminula mlada osvajačica svjetske bronce, Emilia Brangefält

Pixabay
22.11.2023.
u 23:17

"Moji prijatelji iz reprezentacije i ja pamtili smo je kao sretnu, vrlo popularnu djevojku i punu energije. Njena je osobnost podigla ekipu", rekao je trener švedske trail reprezentacije, Karl Avedal

Iz Švedske dolazi vijest kako je u 21. godini preminula osvajačica svjetske medalje, Emilia Brangefält. Preminula je 13. studenog, no informacija je u javnost stigla tek u 22. studenog. Švedska trkačica osvojila je broncu u ‘Short Trailu‘ na Svjetskom prvenstvu 2022. na Tajlandu. Ove godine u Austriji došla je do petog mjesta.

Proteklih mjeseci je imala previsok tlak koji je iznosio između 120 i 150 otkucaja u minuti u mirovanju, piše Marca. Nedavno se na Instagramu požalila zbog stanke u svojoj profesionalnoj karijeri.

VEZANI ČLANCI:

‘‘Moje je tijelo pod velikim stresom unatoč ljubavi koju sam mu pružila posljednjih mjeseci. Jako sam tužna jer mi trčanje i trening puno znače. Možda se jednog dana vratim. Ili neću. Nadam se da će se moje tijelo oporaviti od ovoga‘‘, napisala je Brangefält.

Odlazak mlade trkačice komentirala je Kajsa Bergqvist, osvajačica brončane olimpijske medalje, svjetska i europska prvakinja u skoku u vis. "To je tako duboko tragično. Teško mi je pronaći riječi. Nisam poznavala Emiliju osobno, ali znam da je bila vrlo draga osoba, napredna, šarmantna i talentirana djevojka, s cijelim životom pred sobom. U ime švedske atletike, s dubokim žaljenjem šaljem svoje najtoplije misli ljudima koji su bili najbliži Emiliji", poručila je Bergqvist.

Karl Avedal, trener švedske trial reprezentacije, komentirao je tragične događaje. "Mnogi dijele bol i gubitak. Moji prijatelji iz reprezentacije i ja pamtili smo je kao sretnu, vrlo popularnu djevojku i punu energije. Njena je osobnost podigla ekipu. Potpuno mi je nadrealno da je ona stvarno otišla", rekao je Avedal.

VIDEO Giriček žestoko uzvratio na priču da su ga zlostavljali u SAD-u, ovo je poruka koju je poslao NBA zvijezdi

Komentara 1

Avatar Jopa
Jopa
20:24 23.11.2023.

Ove izenadne smrti su zadnje 2-3 fodine daleko iznad statističkog prosjeka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije