Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zadar - Dinamo 0:0

Tot prizemljen, petarda u kupu bila je slučajna

'14.05.2011. ZADAR, 29. kolo prve HNL Zadar - Dinamo na Stanovima / Ivan Kelava Photo: Dino Stanin/PIXSELL'
'Dino Stanin/PIXSELL'
14.05.2011.
u 21:09

Dinamo je odigrao samo 0:0 sa Zadrom, Sammir je u prvom dijelu bio nevidljiv, a domaćini su imali najbolju priliku kada je Vasilj pogodio vratnicu

Pred 2500 gledatelja u Stanovima Zadar i Dinamo od početka utakmice krenuli su otvoreno u nadigravanje, no u prvom poluvremenu bilo je malo dobrih akcija. Prvi su već u četvrtoj minuti priprijetili Zadrani, i to preko Mršića iskosa s lijeve strane, no njegov dobar udarac odbio je Kelava. Ništa slabije nije odapeo ni u sljedećem napadu Morales, no njegov udarac s gotovo 20 metara ukrotio je golman Gluić.

U 13. minuti odlično si je priliku s lijeve strane driblingom stvorio Vasilj i s ruba šesnaesterca odapeo prema rašljama vratara Kelave, no lopta je uz uzdah zadarskih navijača ipak udarila samo u vratnicu. Priprijetili su potom Chago na jednoj, pa opet Vasilj na drugoj strani. Zagrepčani su podigli razinu agresivnosti u obrani, a zaradili su do kraja poluvremena i tri žuta kartona (Vrsaljko, Chago i Tonel).

Prvaku u tim trenucima u napadu nije polazilo ništa od ruke, i to ponajviše zbog dobre zadarske obrane na Sammiru, koji nikako nije uspijevao stvoriti igrača više svojoj momčadi i izgledniju priliku. I u drugom poluvremenu Zadrani, koji su u utakmicu krenuli bez osiguranog ostanka, nastavili su s agresivnom igrom na vezni red Dinama, no Zagrepčani su proigrali, možda i zato što je tada napokon prestala sparina.

Sammir je u 49. minuti majstorski izvozao zadarsku obranu od centra do kaznenog prostora i u priliku izbacio Moralesa, no ovaj je s desetak metara iskosa za malo prebacio zadarski gol. Dinamo je nastavio s napadima, a Zadar je čekao priliku iz protunapada. 

U 57. minuti Santini je uspio doći do lopte na desetak metara sam ispred Kelave, no nije imao snage za jači udarac, pa je Kelava skrenuo njegov udarac. U 65. minuti Kelava je opet spasio Dinamo, a dvije minute poslije Sammir je za samo nekoliko centimetara promašio zadarski gol kada je neometan pucao sa 14-15 metara. I Tomečak je u 79. minuti bio u prilici, no glavom je prebacio zadarski gol.

Do kraja je Dinamo nastavio s napadima, no uglavnom stihijski i bez ideje, pa je ostalo 0:0. Bilo je to plavima otrežnjenje nakon rapsodije u finalu kupa i 5:1 protiv Varaždina. Prvenstvenim debijem Marijo Tot sigurno ne može biti zadovoljan.

Ključne riječi

Komentara 8

NI
nindža
21:30 14.05.2011.

dobro da su se svi brže bolje pokenjali na vahine pobjede bez igre :))) pa sad nema ni igre ni pobjede. a ako maminjo ne dovuče nekog ozbiljnog stranca da nas vodi kroz kvalifikacije, ponovno nas očekuje šamaranje od strane kavkaških čobana.

VE
Velikogoričan56
21:50 14.05.2011.

Nista cudno, Motivacija je u takvoj utakmici uvijek problem, Sammir ne igra bas svaki dan punom snagom, a Badelja nije bilo.

JA
JackRussell
22:04 14.05.2011.

Gdje je sad Dasović? Šta je Dasoviću, \"nema Vahe, a bome nema niti bilo kakve pobjede, pa ni one od 1:0\".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije