Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽESTOK POČETAK DERBIJA

Torcida opet unijela zabranjeni transparent. Evo kako su to izveli

17.12.2023.
u 19:07

- Ono što je sasvim SIGURNO JE TO DA U BUDUĆIM UTAKMICAMA između Dinama i Hajduka pripadnici navijačke skupine Torcida neće više moći unijeti niti jedan svoj transparent i poruku na naš stadion. GNK Dinamo najoštrije osuđuje izraženi govor mržnje prema našem Klubu, objavili su iz Dinama prije dvije godine....

Maksimirski derbi Hajduka i Dinama koji je završio bez pobjednika (0:0) započeo je - prekidom. S južne 'torcidaške' tribine, za koju je splitski klub dobio tri tisuće ulaznica, letjele su baklje pa je sudac morao zaustaviti igru praktički čim je počela. Navijači Hajduka najavili su jučer na svojim službenim kanalima kako u Zagreb dolaze u goste 'simbolu zla', a svoj stav pokazali su i u praksi. Opet su na Maksimir uspjeli prošvercati transparent s porukom 'Mrzin Dinamo'' kojim su prekrili južnu tribinu, a mnogi su razvili i zastave s istom porukom mržnje prema Dinamu.

Istu koreografiju Torcida je prvi put na Maksimir uspjela unijeti prije dvije godine, na derbi u kojem su pobijedili 2:0, ali se danima nakon susreta više analiziralo ponašanje igrača Hajduka tijekom slavlja po povratku u Split, nastup Livaje i Subašića uz stihove 'Dinamo srpsko ime to', kao i potez navijača splitskog kluba sa spornim transparentom. Dinamo je tada komentirao u službenoj reakciji nakon utakmice:

GALERIJA Dinamo i Hajduk zatvorili polusezonu vječnim derbijem na Maksimiru

1/50

- Transparent „MRZIN DINAMO je unesen na prijevaran i podmukao način, pri čemu su službene osobe Hajduka iskoristile dobronamjernost GNK Dinamo kao organizatora utakmice, koji je poštujući našeg jučerašnjeg protivnika dozvolio unošenje drugačijeg navijačkog transparenta, a ne ovog uvredljivog sadržaja. Ono što je sasvim SIGURNO JE TO DA U BUDUĆIM UTAKMICAMA između Dinama i Hajduka pripadnici navijačke skupine Torcida neće više moći unijeti niti jedan svoj transparent i poruku na naš stadion. GNK Dinamo najoštrije osuđuje jučer izraženi govor mržnje prema našem Klubu, prvo iskazan kroz transparent „MRZIN DINAMO“, a onda i kroz izraze mržnje koje su u zračnoj luci Split, a onda i na drugim mjestima javno iskazali igrači Hajduka. 

VEZANI ČLANCI:

Sigurnosnim pitanjima u Dinamu se tada bavio Krešimir Antolić, ali njegovu politiku prema Hajdukovim transparentima u klubu su očito zaboravili. Ili im je opet promaknulo, unatoč najjačim sigurnosnim mjerama koje su cijeli dan bile na snazi u Zagrebu, gdje je ranije policija uspjela spriječiti i sukob navijača na Savskom nasipu. Prije ulaza na tribinu Jug, tisuće torcidaša prolazili su detaljne preglede, ali navijači su svoj cilj odradili, dobro pripremili, a dijelom i najavili videom koji su sinoć objavili na svom Facebooku i pokazali kako izgledaju njihove pripreme za utakmicu. Ipak, transparent su uspjeli prikriti tako što su ga unijeli u dijelovima, po jedno slovo na zastavi, a zatim ga sastavili na samoj tribini.

VIDEO Navijači se okupljaju na Maksimiru, zadnje karte u prodaji

 

Ključne riječi

Komentara 7

ZA
Zagi3891
19:55 17.12.2023.

Ja kao DINAMOVAC ne vidim zašto bi taj transparent trebao biti zabranjen?!? Što mene vrijeđa ako netko mrzi dinamo?? Nema gluplje stvari od političke korektnosti.To je sloboda izražavanja.Netko mrzi i mene i IMA PRAVO TO REĆI

VE
Verwoerd
19:42 17.12.2023.

Zašto su te stvari uopće zabranjene? Netko voli ovo a netko opet mrzi ono, što je tu sporno. Otkad je ta politička korektnost stupila na snagu niknulo je na tisuće razmaženih mimozica kojima sve smeta.

DE
Dex
23:38 17.12.2023.

mene samo zanima kako su unijeli toliko pirotehnike na stadion

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije