Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIJEPO MU JE U MEĐUGORJU

Tonel: Nigdje nisam bio pričuva, pa neću ni u Dinamu!

\'14.01.2012., Siroki Brijeg, BiH - Zahvaljujuci sporazumu o suradnji, potpisanim izmedju GNK Dinamo i NK Siroki Brijeg, Sirokobrijezani su organizirali Plavu noc. Tonel, Sammir.  Photo: Tomislav Mili
Tomislav Milicevic/VLM/PIXSELL
18.01.2012.
u 20:06

– Smanjenje ugovora? To se ne odnosi na mene, bit ću u Maksimiru još kratko...

Antonio Leonel Vilar Nogueira Sousa – pet je šestina imena Dinamova Portugalca koju većina navijača nikada nije čula. Tonelovo ime dosta je komplicirano, ali rješenja na travnjaku jednostavna su. Valjda se zato i sviđaju gledateljima, pa i trenerima.

– Nikada nigdje nisam bio pričuva! – naglašava na početku, odgovarajući na pitanje o konkurentima Šimuniću, Vidi, Bišćanu... – A igrao sam i za Sporting i Porto – dodaje.

– I u Dinamu sam u početnih jedanaest. Iako su svi moji konkurenti odlični igrači.

Tonel je u Maksimir došao u ljeto 2010., ugovor ga veže do kraja ove godine.

– Mislim do kraja odraditi ugovor, nakon toga ćemo vidjeti što dalje. Možda i nastavimo suradnju. Nisam nezadovoljan, u Zagrebu mi je lijepo, tu mi je i obitelj. Hrvatski sam naučio taman toliko da se mogu sporazumijevati, a svi u momčadi govore engleski.

Tonel je ostao mrtav-hladan na pitanje što misli o najavi predsjednika Mirka Barišića da će klub sa svim igračima razgovarati o smanjenju ugovora:

– To se ne odnosi na mene, ja sam tu još kratko!

Škakljivija tema bila je ona o jeseni u kojoj je Dinamo postao najgori klub u povijesti Lige prvaka:

– Ovisi kako se to mjeri i gleda. A ja vidim ovako: Otelul i Villarreal jednako su neuspješni. Villarreal ima mnogo veći proračun od Dinama, iskusniji je. Da smo igrali u skupinama u kojima su igrali Villarreal i Otelul, bili bismo uspješniji, ali naletjeli smo na superjake Real, Ajax i Lyon. Oni su drugi svijet, najviša klasa. Ipak, za prve tri utakmice zaslužujemo prolaznu ocjenu. Tri zadnje bile su katastrofalne. Ne ponovilo se!

Na primjedbu da se nije pozdravio s bivšim trenerom Jurčićem, samo se nasmijao:

– Uoči one ružne utakmice s Lyonom otišao sam u Portugal. Nisam imao prigodu pozdraviti se, smijenjen je nakon nje.

Odbio je bilo kakvu sumnju da su njegovi suigrači nešto mutili u tom susretu (1:7).

– Iako nisam ni gledao utakmicu, jer nisam imao gdje, te su sumnje gluposti! Zafrkavali su me i u Portugalu zbog Lige prvaka...

>>> Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od četvrtka.

Ključne riječi

Komentara 1

MI
mirko0410
10:49 19.01.2012.

Bravo Tonel, ovakvo pojačanje nismo imali još od Prosinečkog. Smo mi nije jasno kak je završil u Dinamu, pa on može igrati u 99 posto klubova liga petice.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije