Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Još jedno pojačanje

Tomečak novi igrač Rudeša: 'Drago mi je što je tu Prosinečki. Možemo nastaviti pobjednički niz'

Šibenik i Gorica sastali se u 29. kolu SuperSport HNL-a
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/3
18.07.2023.
u 21:29

Tijekom karijere Ivan Tomečak je osvojio pet naslova prvaka i tri Kupa s Dinamom, još tri Kupa s Rijekom te belgijsko prvenstvo i Kup s Club Bruggeom. Za hrvatsku reprezentaciju je upisao jedan nastup i to protiv Argentine u studenom 2014. godine

Hrvatski nogometaš Ivan Tomečak (33) novi je član Rudeša, objavio je ovaj hrvatski prvoligaš. Bit će to njegov peti hrvatski klub u kojem će igrati nakon što je nosio dres Dinama, Lokomotive, Rijeke i Gorice. Ovaj iskusni nogometaš, sasvim sigurno bit će veliko pojačanje mladoj momčadi Roberta Prosinečkog.

"Sretan sam što sam se priključio momčadi. Odradio sam i prvi trening, koji je bio za mene i dosta naporan, jer nisam skroz u ritmu. Nadam se da ću biti od pomoći ekipi u nadolazećim utakmicama. Došao sam u klub jer vidim viziju, i vjerujem da će rasti te da će postati ozbiljniji u hrvatskim okvirima," kazao je Tomečak.

GALERIJA Dinamo obranio naslov prvaka Superkupa

Šibenik i Gorica sastali se u 29. kolu SuperSport HNL-a
1/18

"Zatekla me odlična atmosfera, dečki izgledaju spremni. Željni su rada i dokazivanja te vjerujem da ćemo zadržati taj elan i vjeru. Vjerujem da možemo nastaviti onaj pobjednički niz s kojim su okončali nastupe u drugoj ligi. Naravno, drago mi je što je tu i Robert Prosinečki, veliki igrač, ali i odlični trener, što mi je bio dodatni 'poguranac' da dođem ovdje i dokazujem se pred takvom klasom'," poručio je Tomečak.

VEZANI ČLANCI:

Tomečak je prošao omladinsku školu Dinama, a u prvom sastavu "Modrih" upisao je 114 nastupa i postigao 15 golova. Dvije sezone je proveo na posudbi u Lokomotivi, a u ljeto 2013. godine preselio je u Rijeku, čiji je dres nosio do početka sezone 2015/16. Potom je igrao za ukrajinski Dnjipro, saudijski Al Nassr čiji dres sada nose Ronaldo i Marcelo Brozović, belgijske klubove Mechelen i Club Brugge. Uslijedio je povratak u Rijeku, nakon dvije i pol sezone, ponovno je otišao u inozemstvo, točnije na Cipar, ali prošlog se ljeta vratio u hrvatski nogomet. Prvi dio sezone proveo je u Lokomotivi, a drugi dio u Gorici.

Tijekom karijere Tomečak je osvojio pet naslova prvaka i tri Kupa s Dinamom, još tri Kupa s Rijekom te belgijsko prvenstvo i Kup s Club Bruggeom. Za hrvatsku reprezentaciju je upisao jedan nastup i to protiv Argentine u studenom 2014.

VIDEO Bjelica otkrio nepoznate detalje o transferu Oršića: 'Stav Southamptona je bio tvrd'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije