Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 63
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZBOG POVLAČENJA

Togu zabranjen nastup na sljedeća dva AKN-a

Togo
Reuters
30.01.2010.
u 14:25

Togoanskoj nogometnoj reprezentaciji, koja se nakon terorističkog napada povukla s Afričkog kupa nacija, zabranjen je nastup na sljedeća dva izdanja tog turnira, poručili su iz Afričkog nogometnog saveta (CAF) u subotu.

Podsjetimo da je u angolanskoj pokrajini Cabindi napad strojnicom na autobus, koji je prevozio kompletnu togoansku reprezentaciju, izvela skupina tamošnjih pobunjenika, te da je on rezultirao smrću triju osoba (glasnogovornik i pomoćni trener reprezentacije, te vozač).

Dogodilo se to pred početak Afričkog kupa nacija, a togoanski je premijer Gilbert Houngba naredio potom da se reprezentacija vrati kući.

Upravo je upliv vlade CAF naznačio kao glavni razlog svoje odluke.

Togoanci najavili žalbu na CAF-ovu suspenziju    
Afrička nogometna federacija (CAF) u subotu je na sastanku svoga Upravnog odbora odlučila suspendirati reprezentaciju Toga sa sljedećih dvaju kontinentalnih prvenstava.

Na Kupu nacija Togoanci ne bi mogli nastupiti 2012. i 2014. godine. Togoanski je ministar sporta Christophe Tchao najavio, međutim, da će se tamošnji nogometni savez žaliti na tu odluku.

- Uložit ćemo žalbu. Sigurno ćemo uporabiti sva zakonska sredstva koja budemo mogli kako bismo preokrenuli ovu nepravednu odluku - rekao je Tchao.

Togoanski su nogometni savez u CAF-u suspendirali zbog povlačenja s turnira u Angoli uoči početka natjecanja. Naređeno je tako Togoancima iz državnoga političkog vrha, a sve nakon oružanoga terorističkog napada na autobus s njihovim nogometašima, pri kojem su život izgubila dvojica suradnika u stručnom stožeru reprezentacije, pomoćni trener i glasnogovornik, kao i vozač autobusa.

Komentara 1

XY
xyxyxy
15:23 30.01.2010.

BOLESNO! To što je premijer rekao da se vrate kući, ne znači da su ga oni morali poslušati, on je izrazio svoj stav, a igrači su mogli ostat da su htjeli. Dakle, njihova odluka, a ne politička. Šta su trebalii čekati da ih pola pobiju da bi odluka o nenastupanju bila prihvaćena?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije