Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IGRAO U SERIE A I LA LIGI

Tko je novi igrač Hajduka? Italiju ostavio bez SP-a, ima 84 nastupa za reprezentaciju

England v North Macedonia - UEFA Euro 2024 Qualifying - Group C - Old Trafford
Foto: Tim Goode/PRESS ASSOCIATION
1/5
15.09.2023.
u 19:36

Riječ je o polivalentnom napadaču koji je uglavnom tijekom svoje karijere igrao na poziciji lijevog krila, ali je igrao sve moguće ofenzivne pozicije, tako i napadačkog veznog, desno krilo i središnjeg napadača

Nakon završetka prijelaznog roka s Poljuda je ipak došla još jedna vijest o novom pojačanju. Aleksandar Trajkovski (31) je novi igrač Hajduka, a tu akviziciju je bilo moguće obaviti zato što je Trajkovski bio slobodan igrač nakon raskida ugovora sa saudijskom Al Fayhom. 

Riječ je o polivalentnom napadaču koji je uglavnom tijekom svoje karijere igrao na poziciji lijevog krila, ali je igrao sve moguće ofenzivne pozicije, tako i napadačkog veznog, desno krilo i središnjeg napadača. 

Svoju karijeru je počeo u Cemetarnici iz Skopja, da bi već sa 17 godina postao član Intera iz Zaprešića. Te 2010. godine Trajkovski je upisao 15 nastupa u HNL-u, te imao poprilično dobar učinak. Direktno je sudjelovao u sedam pogodaka (tri gola i četiri asistencije).

Nakon samo godinu dana u Zaprešiću je prodan u belgijski Zulte-Waregem, i to za vrlo dobru cifru od 1,1 milijuna eura. U belgijskom klubu je pružao solidne igre te skupio 13 pogodaka i 11 asistencija u 95 nastupa. U tom periodu je proveo i jedno kraće vrijeme na posudbi u Mechelenu.

Nakon četiri godine u Belgiji Trajkovski je ostvario transfer u španjolskog prvoligaša Mallorcu, gdje je nastupao u prvoj i drugoj španjolskoj ligi, a u njihovom prvom rangu, La Ligi, uspio je skupiti 14 nastupa. 

Poslije Mallorce uslijedio je period kojeg makedonski navijači najviše pamte u karijeri Trajkovskog, a to je onaj u Palermu. Skupio je 43 nastupa u talijanskoj Serie A, a posebno se istaknuo u Serie B u kojoj je u 60 nastupa imao 12 pogodaka i 14 asistencija. Ukupno je za talijanski klub nastupio više od 100 puta.

Nakon igranja u nekim od najvećih liga svijeta uslijedile su kraće epizode u danskom Aalborgu te u već spomenutoj Al-Fayhi. Ukupno je Trajkovski u klupskoj karijeri odigrao 322 utakmice, zabio 47 pogodaka i podijelio 42 asistencije.

Svoju najveću reputaciju u karijeri Trajkovski je stekao igrajući za reprezentaciju Sjeverne Makedonije. Za nacionalnu selekciju je debitirao 2011. godine, a od tada je uspio skupiti čak 84 nastupa te upisati 21 pogodak.

Naravno, najpoznatiji je po pogotku iz dodatnog doigravanja za Svjetsko prvenstvo u Kataru, u kojem je u posljednjim sekundama zabio sjajan pogodak za 1:0 protiv Italije i tako im onemogućio plasman na SP.

 

 

Komentara 3

DI
did_Iva
22:35 15.09.2023.

Italiju ostavio bez SP-a, ima 84 nastupa za reprezentaciju .... Davno bilo je to!

Avatar Moodleen
Moodleen
19:51 15.09.2023.

A kaj je to hajduk?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije