Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MARIJAN BUDIMIR

Tko je nasljednik Roberta Jarnija? Na Poljudu je bio 7 godina, a poslije čuda napustio je Hajduk

Marijan Budimir je novi izbornik U-17 reprezentacije (arhiva)
Goran Stanzl/PIXSELL
21.02.2024.
u 23:35

HNS je zamjenu za Roberta Jarnija našao u Marijanu Budimiru koji će s mini vatrenima u ožujku loviti plasman na Euro

Nakon što je s mjesta izbornika U-17 hrvatske nogometne reprezentacije smijenjen Robert Jarni zbog "neprimjerenih izjava", HNS je našao njegova nasljednika. Mini vatrene vodit će tako Marijan Budimir (43).

Moramo težiti najboljem

Posla će odmah imati jer u ožujku ga čeka nastavak kvalifikacija za Europsko prvenstvo.

– Nisam očekivao ovakav trenerski put, ali kada se otvorila ova mogućnost, nisam morao previše razmišljati – Hrvatska je iznad svega. Voditi jednu hrvatsku reprezentaciju glavni je cilj svakom treneru. Zahvaljujem predsjedniku Kustiću, Stipi Pletikosi, Petru Krpanu i rukovodstvu Saveza na ukazanom velikom povjerenju. Ispred nas su kvalifikacije za Europsko prvenstvo u kojima imamo zahtjevnu skupinu, ali mi smo Hrvatska i u svakoj utakmici moramo težiti najboljem – poručio je novi izbornik.

VEZANI ČLANCI:

Inače, Budimir je kao igrač nastupao za mlađe uzraste hrvatske reprezentacije, a nakon igračke karijere ostvario je velike uspjehe kao trener Hajdukovih juniora koje je, među ostalim, odveo do finala Uefine Lige prvaka za mlade prošle godine. Bila je to sezona, ali i pothvat koji će mnoge generacije još dugo pamtiti.

Novog izbornika predstavio je i predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

– Uvjeren sam da smo odabrali odlično rješenje za našu U-17 reprezentaciju jer se Marijan dokazao dosadašnjim radom s mlađim uzrastima. Pratili smo izbliza Hajdukove uspjehe u Ligi mladeži te nas raduje da smo uspjeli dovesti trenera čiji je rukopis bio itekako vidljiv u toj momčadi. Marijanu zahvaljujem što je prihvatio naš poziv te mu želim puno uspjeha u radu, pri čemu će imati maksimalnu podršku HNS-a i naše logistike. Mlađi uzrasti su HNS-u važan strateški prioritet, što pokazujemo i ovim imenovanjem.

Budimir ima trenerskog iskustva i u seniorskom nogometu. Naime, nakon Hajdukovih juniora preuzeo je bosanskohercegovačkog prvoligaša Široki Brijeg koji je vodio u 19 utakmica. Momčad je dobro krenula s njim, a nakon što je naredala niz od devet utakmica bez pobjede, rukovodstvo kluba odlučilo se za rastanak.

VEZANI ČLANCI:

No, Budimir je bez posla bio samo od kraja prosinca prošle godine. Hrvatski nogometni savez ga je sada kontaktirao i dao mu priliku da dokaže svoj trenerski rad.

Tako se ponovno vraća radu s mladima, a taj mu posao dokazano ide. Na Poljudu je bio sedam i pol godina, trenirao je tamo juniore, Hajduk 2, a bio je i asistent kod četiri trenera prve momčadi.

Kvalifikacije za Euro

S mladom hrvatskom reprezentacijom čekaju ga važni susreti, oni kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Hrvatska U-17 tako 20. ožujka igra protiv Njemačke U-17, 23. ožujka ide u goste vršnjacima iz Portugala, a s Irskom U-17 igraju 26. ožujka. 

Komentara 3

SS
sokac sa drave
17:16 22.02.2024.

Ovi mladi igraci trebaju iskusnog trenera osobu respekta a ne mladog koji jos uvjek uci.Bojim se da je to opet ono ti ces biti trner on kaze ja neznam oni njemu mi znamo da ti nista neznas ti si nas ti ces nauciti.A nu.

Avatar CUBE
CUBE
11:31 22.02.2024.

Ja bi ovim klincima U-17 dao neku trenericu, ženskog trenera kako bi mi bili redoviti na treninzima

BJ
bjmaro
04:05 22.02.2024.

Puno uspjeha u radu želim Vam od srca

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije