Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rasprodaja na Poljudu

Tko je dopustio da Caktaš ode za milijun eura?

Mijo Caktaš
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/5
17.01.2016.
u 21:48

- Neće više biti transfera - kazao je Brbić kada je potvrdio dolazak Argentinca Nicolasa Veleza.

Ode Mijo Caktaš (23), Hajdukov odlični veznjak. Prodan je u ruski Rubin iz Kazanja (devetoplasirani klub tamošnjeg prvenstva), preostalo mu je odraditi liječničke preglede, ali taj transfer je praktički gotov. To je Hajdukov najveći gubitak ove zime. Prava je šteta što Caktaš odlazi, a u klupsku blagajnu stići će tek milijun eura odštete. Naime, pri kraju odrađivanja transfera na vidjelo je izašla klauzula u Caktaševu ugovoru po kojoj je on slobodan igrač ako se pojavi klub spreman platiti samo milijun eura. Ostaje nejasno tko je dopustio takvu klauzulu, Caktaš je vrijedniji igrač za Hajduk od milijun eura.

Igrač koji radi razliku

Uz Tina Sušića, on je trenutačno najbolji igrač bijelih, jedan od onih koji je davao pečat igri, donosio razliku u odnosu na suparnike. Uostalom, još nedavno u Poljudu su se pjenili zbog toga što je izbornik Ante Čačić s popisa reprezentativaca izbacio Caktaša. Za Hajdukove ambicije u proljetnom dijelu prvenstva vrijedniji bi od milijun eura bio Caktašev ostanak.

- Treba nam jedan dobar transfer za mirno poslovanje - nedavno je zavapio Hajdukov predsjednik Marin Brbić.

Milijun eura od Caktaša nije u tom rangu dobrog transfera, prije to sliči na početak rasprodaje. Caktaš je prvi u nizu, a u tijeku je i odlazak kapetana Gorana Milovića (26), koji ide prema turskom Eskisehiru. Kapetan u posljednjeplasiranu momčad turske lige odlazi sa sličnom klauzulom kao Caktaš, u njegovom ugovoru stoji da je slobodan za pola milijuna eura. S tim da Turci, svjesni da je Milović besplatan za koji mjesec, nude nešto više od 200 tisuća eura. Prva ponuda bila je 175 tisuća eura, došlo se do 250 tisuća eura i 10 posto od budućeg transfera, ali i dalje je sve pod upitnikom.

I to da Milović igra bez novoga ugovora nije bilo u skladu s politikom kluba. Još nedavno u Hajduku se znalo da igrač koji nije produžio ugovor, a klub to želi, ne može igrati. Što je sasvim logično. No, Milović je očito bio u drugim gabaritima. Ni taj transfer ne spada u tu priču dobrog Hajdukovoga transfera. Podsjetimo, Hajduk se već riješio centarfora Antona Maglice, on je praktički protjeran na Cipar, bijeli nisu imali nikakvu želju zadržati igrača za kojega su Osijeku platili 300 tisuća eura odštete.

Talijani jače zagrizli

Četvrti u nizu liste odlazaka je Lovre Kalinić (25), još jedan iz reprezentativnog kadra. Za njega traje dvoboj između Lazija i Beşiktaşa. Talijani su jače zagrizli, ali njihova ponuda kreće se oko dva milijuna eura, dok Hajduk stremi prema tri milijuna eura koliko Beşiktaş može platiti.

Valja vidjeti kako će se razviti cijela ta priča, ali izgledno je da bi Hajduk mogao ostati bez kostura momčadi: Kalinić-Milović-Caktaš-Maglica.

- Neće više biti transfera - kazao je Brbić kada je potvrdio dolazak Argentinca Nicolasa Veleza.

Neće se to ostvariti, Hajduk će morati posegnuti za novim dolascima, jer ostane li na ovom kadru, unatoč silnom trudu trenera Damira Burića, bijeli neće moći konkurirati Dinamu i Rijeci.

>>Hajduku za milijun eura otišao jedan od najvažnijih igrača!

Komentara 47

DU
Deleted user
21:58 17.01.2016.

Tko je dopustio da Caktaš ode za milijun eura? Pa tu je sve jasno . Naravno Dinamo, Mamić i centralizirani Zagreb su dopustili da Caktaš ode. Svi na rivu. Usput bacimo karusel jedan i sritni iz dišpeta odemo kućama.

KA
kasuv
21:57 17.01.2016.

da ga je prodavao dinamo onnosno mamić dinamo bi dobio bar 5 milijona tek toliko za one koje će uskoro i dinamo voditi kao ovi u hajduku lp

GL
GLADIATOR
22:24 17.01.2016.

Koliko pripada Hajduku od milijuna???, 20% ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije