Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
austrijanac radi odličan posao

Tko će biti trener u proljetnom dijelu HNL-a: Rene Poms vodi Osijek još samo pet utakmica?

Slaven Belupo i Osijek sastali se u 12. kolu SuperSport HNL-a
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
16.10.2022.
u 13:23

Prava renesansa događa se u Gradskom vrtu, Osijek se probudio i melje sve pred sobom, glavni arhitekt preporoda je Rene Poms.

Osijek je u Gradskom vrtu stigao do pete pobjede u šest utakmica od kada je na mjesto glavnog trenera stigao Rene Poms, pala je Istra 1961 rezultatom 2:0.

Austrijski trener je preporodio bijelo-plave koji izgledaju atraktivno, goropadno, efikasno i razigrano. Konačno su počeli igrati okomiti nogomet s brzom tranzicijom i jasnom idejom kako postići pogodak, vratili su stabilnost obrani i primili samo dva pogotka u šest susreta što je zaista hvalevrijedan podatak. 

15.10.2022., Osijek - SuperSport HNL, 13. kolo, NK Osijek - NK Istra 1961. Photo: Davor Javorovic/PIXSELL
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Takav Osijek je ozbiljan pretedent na sami vrh hrvatskog nogometa, ukoliko ovako nastave, biti će prvi pratitelji Dinama, ali pravu situaciju će zapravo otkriti dva velika derbija koji slijede - kod kuće s Dinamom te u gostima na Poljudu kod Hajduka

Poms ima ugovor do kraja jesenskog dijela polusezone, dakle do 12. studenog, kada se prekida prvenstvo zbog katarskog Mundijala, a ne trenutno ne postoji informacije hoće li produžiti ugovor. 

Goran Tomić je bio prva opcija za dolazak u grad na Dravi nakon što je funkcije razriješen Nenad Bjelica, dok se Pomsa gledalo kao samo privremeno riješenje. Ipak, stanje je sada potpuno drugačije, te bi upravo bivši Bjelicin pomoćnik mogao biti dugoročno riješenje.

15.10.2022., Osijek - SuperSport HNL, 13. kolo, NK Osijek - NK Istra 1961. Photo: Davor Javorovic/PIXSELL
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Mađarski vlasnici će se morati požuriti jer njegovi rezultati sigurno nisu prošli neopaženo, tijekom ljeta su na navodno zvali austrijski i poljski klubovi i to dok je bio 'samo' pomoćnik. 

Standings provided by Sofascore

>> VIDEO: Nikica Pavlek, navijač u Salzburgu: 'Ja mislim da će Dinamo danas dobiti 2:0. Imaju kvalitetnu ekipu'

Komentara 1

DU
Deleted user
13:40 16.10.2022.

Zanimljiv članak. Jedino bi novinar morao ubuduće pripaziti na pravopis ( pretedent- preteNdent, riješenje - rješenje...i tako dalje)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije