Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hajduk ušao u polufinale

Tičinović potpisao presudu Štimcu, koji ga je otkrio

'09.12.2009., Split - Uzvratna utakmica 4. kola Hrvatskog nogometnog kupa, NK Hajduk - NK Zagreb. Mario Ticinovic, strijelac pogotka za Hajduk. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL'
'Ivo Cagalj/PIXSELL'
09.12.2009.
u 18:05

Da nije bilo Tomasova i Tičinovića iz "frižidera", Hajduk bi se za ulazak u polufinale Kupa itekako tresao.

Hajduk će mirnije spavati, Splićani su se, nakon što je u prvom susretu bilo 0:0 pobjedom nad Zagrebom od 4:1 plasirali u polufinale Kupa Hrvatske.

Zagreb bolji do gola

Tko će kome ako neće svoj svome. Marija Tičinovića još kao klinca od dvanaest godina otkrio je Igor Štimac, o njegovoj karijeri brine se njegov brat Damir. I baš je Tičinović u 39. minuti uzvratnog dvoboja četvrtfinala Kupa Hrvatske doveo Hajduk u vodstvo protiv Štimčeva Zagreba. Isplatila se upornost Tomasova, koji je puno radio, griješio, i u biti neopravdano zarađivao zvižduke. Naime, Tomasov je dao odličnu dubinsku loptu za Tičinovića, Skender je nepotrebno izletio, a Hajdukov mladac ga je prebacio. Do tih trenutaka više razloga za zadovoljstvo imao je Štimac. Zagreb je u konopcima držao bijele. Zagreb je igrao nogomet, a Hajduk nabijao i trčao za loptom.

Štimac je zaigrao otvoreno, u sam vrh napada stavio je vižljastog Abdurahimija, koji je zadavao teškoće Hajdukovim "zvonicima", a iz drugog plana vrebali su Vugrinec, Krstanović i Pejić. Imao je Zagreb nekoliko prigoda, a najbolju je propustio Krstanović u 21. minuti kad je njegov udarac završio tik uz vratnicu.

A ako je Štimac i gajio još neke ambicije, sve ih je srušio Tičinović: u 53. minuti oštrim je udarcem zabio za 2:0, prometnuo se u junaka Hajdukove najvažnije utakmice ovog dijela sezone. Da ne bi Tomasova i Tičinovića, dvojca koji je trener Reja cijelu jesen držao negdje u "frižideru", Hajduk bi se za ulazak u polufinale Kupa itekako tresao.

Sharbini ni na klupi

Hajduk je prošao dalje bez najskupljih eksponata – Anas Sharbini i Cernat nisu bili ni na klupi s koje je dvoboj promatrao Ahmad Sharbini. Hajduku se u drugom dijelu sve otvorilo, na 3:0 u 58. minuti postavio je Andrić. Na 3:1 smanjio je Jurendić u 69, a konačnih 4:1 postavio je krasnim pogotkom Ibričić u 74. minuti. U sudačkoj nadoknadi Ibričić je iz jedanaesterca potkopao loptu, ali je pogodio prečku.

Stadion Poljud. Vrijeme hladno. Gledatelja 3000. Sudac Vlado Svilokos (Sisak) 7.

POGOCI: 1:0 Tičinović (39, Tomasov), 2:0 Tičinović (53, Čop), 3:0 Andrić (58), 3:1 Jurendić (69, Parlov), 4:1 Ibričić (74).

Igrač utakmice
: Mario Tičinović

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije