Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Više nije drugi

Thiem razbio Đokovića u četvrtfinalu, je li vrijeme da Goran preuzme Novaka?

Đoković
Foto: Reuters
07.06.2017.
u 13:30

U polufinalu će Austrijanac imati veliki izazov jer će mu s druge strane stajati Rafael Nadal koji je uvijek favorit na zemlji, a posebno ove sezone kada je prilično uvjerljiv.

Dominic Thiem ostvario je jednu od najvećih pobjeda u karijeri. U četvrtfinalu Roland Garrosa s lakoćom je pobijedio Novaka Đokovića sa 7:6, 6:3, 6:0.

Prvi set bio je prilično zanimljiv i pun uzbuđenja. Iako igrači nisu bili sigurni na svojim servisima, obojica su ga gubila dva puta, na kraju se došlo do tie-breaka u kojem je austrijski tenisač bio uspješniji. Na krilima tog uspjeha odlično je otvorio i drugi set u kojem je poveo 3:0 te prednost od jednoga breaka sačuvao do kraja.

U treći je krenuo još uspješnije jer je već na samom startu napravio dva breaka i poveo 4:0, a drugi tenisač svijeta iz te situacije nije se mogao izvući. Štoviše, raspao se u potpunosti i nije osvojio niti jedan gem.

Đoković tako završava svoj nastup na Roland Garrosu, nije mu pomoglo ni to što ga je pratio i savjetovao Andre Agassi. Možda je došlo vrijeme da ga preuzme Goran Ivanišević o čemu se posljednjih dana puno pričalo! Đokoviću je ovo prvi put od 2010. godine da neće biti među četiri najbolja na Roland Garrosu, a današnjim ispadanjem izgubio je drugu poziciju na ATP ljestvici jer će ga prestići Nadal.

Što se Thiema tiče, ovo mu je bila prva pobjeda nad bivšim brojem 1. U prethodnih pet mečeva je izgubio, a zanimljivo je da ga je Đoković nedavno u Rimu deklasirao sa 6:0, 6:1.

U polufinalu će Austrijanac imati veliki izazov jer će mu s druge strane stajati Rafael Nadal koji je uvijek favorit na zemlji, a posebno ove sezone kada je prilično uvjerljiv.

Komentara 22

LI
liliZG
13:56 07.06.2017.

vrijeme je da novak počne jesti meso

DE
debelaberta11
08:11 08.06.2017.

vrijeme je da ti nađeš posao u struci odnosno na baušteli, a članke o tenisu da počne pisati netko tko se razumije u sport. da išta znaš o sportu (ne tenisu) znao bi da je Novakov problem motivacija odnosno psihološke prirode, a Goran je tu zadnji koji mu može pomoći! a ovo što ti pišeš je već godinama dno novinarstva i uopće sam zažalio što sam otvorio opet ovo propalo smeće od lista!

DU
Deleted user
14:24 07.06.2017.

Nole je izdrzao samo prvi set, a mladac je igrao do posljednjeg poena! Steta sto igra polufinale, a ne finale sa Rafom; mozda nadigra i Rafu, ali sigurno ne ovako glatko ;)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije