Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tvrde odvjetnici

Testovi dokazali da je Semenya djevojka

Caster Semenya
AFP
07.04.2010.
u 21:41

Caster Semenya ima pravo nastupa. Potvrdili su njeni odvjetnici jednoj južnoafričkoj televizijskoj postoji da su rezultati testa na spol atletičarke dokazali da ima pravo nastupa u konkurenciji djevojaka.

U srijedu je Južnoafrički atletski savez priopćio da 19-godišnja Caster Semenya, svjetska prvakinja na 800 metara, neće sve do lipnja saznati rezultate njezinog kontroverznog testiranja spola. Nakon sumnji koje su se pojavile o njezinom spolu, nakon trijumfa na Svjetskom prvenstvu zbog naglog napretka rezultata i muškobanjastog izgleda, mlada južnoafrička atletičarka se podvrgla testiranju, te otada nije upisala niti jedan nastup.

Ipak, njeni su odvjetnici u srijedu u izjavi za eNews channel, što prenose svjetske agencije, rekli da je Semenyin liječnički tim vidio nalaze sa testiranja na SP-u, podvrgnuo ju svojima i zaključio da "Caster ima pravo nastupa u konkurenciji atletičarki".

Odvjetnici Južnoafrikanke dodali su za eNews da Caster Semenya neće nastupati do lipnja jer "ne žele unijeti narušiti odnose s Atletskim savezom JAR-a i Međunarodnom atletskom federacijom".

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije