Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SKANDAL

Teške optužbe! Hrvatski trener primao novac kako bi igrali bivši igrači Dinama i Hajduka?

Ivan Leko
Foto: Reuters/Pixsell
1/5
27.06.2019.
u 20:00

Belgijski mediji javljaju da su iz dobro obaviještenih izvora saznali da je na Lekin račun uplaćivan novac kada su plaćeni igrači odigrali određeni broj utakmica za Club Brugge

Ivan Leko bivši je trener belgijskog Club Bruggea, a od ove sezone vodit će momčad Al-Aina u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

U Belgiji je imao određene uspjehe, osvojio je jedan naslov prvaka i dva naslova pobjednika kupa, ali belgijski VTM News tvrdi da je hrvatski trener primao novčane naknade kako bi određeni igrači igrali u prvoj momčadi. Navode kako je riječ je o novcu o od transfera naših Ivana Tomečaka i Karla Letice te Matsa Ritsa. 

Belgijski mediji javljaju da su iz dobro obaviještenih izvora saznali da je na Lekin račun uplaćivan novac kada su plaćeni igrači odigrali određeni broj utakmica za Club Brugge.

Leko je jutros bio na ispitivanju u policiji, pokrenuta je istraga i to je potvrdio njegov odvjetnik Walter Van Steenbrugge

"Klub nikad nije čuo za ovakvo nešto ni sudjelovao u radnjama. Ivan Leko nekoliko je puta opovrgnuo takve navode. Klub čeka daljnji razvoj situacije i istrage te ništa ne želi komentirati", poručili su iz Club Bruggea. Podsjetimo kako je Leko jednom i prenoćio u policiji kada je bio osumnjičen da je namještao utakmice, ali je pušten na slobodu. 

>>> Pogledajte koji su očevi trenirali sinove 

 

Komentara 8

SE
senior
21:52 27.06.2019.

Hajdukova škola, "poštenjeiznad svega".

KA
kanđija
00:34 28.06.2019.

Tomečak je više Rijekin igrač jer je iz Rijeke prešao u Club Brugge a ako je primao novac onda se tu radilo o onim klauzulama da ako igrač odigra toliko i toliko utakmica klub iz kojeg je došao dobije dodatni bonus. Baš će biti zanimljivo tko je uplaćivao te iznose... Ovaj puta Mamić nije u igri...

WT
Wtf
00:46 28.06.2019.

Ako je kriv nek odgovara. Mlad, perspektivan trener s trofejima da se blamira za par tisuća eura ne vjerujem. Vidjeli smo da je Letica u Hajduka bio dobar, čak je bio na radaru reala, a Tomečak je uvijek bio dobar igrač.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije