Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Legendarni branič

Terryju sada preostaje ili Kina ili mirovina

John Terry
Foto: Reuters/PIXSELL
20.09.2018.
u 18:00

Deset godina nisam u boljem stanju dočekao novu sezonu – kazao je 37-godišnji John Terry

Velika Britanija je u “ratu” s Rusijom. Zbog aneksije Krima, potpore režimu Bashara al-Assada u Siriji, potom i trovanja dvostrukog špijuna Sergeja Skripala i njegove kćeri, odnosi Londona i Moskve su na nikad nižim granama. Britanske vlasti posljednjih dana češljaju poslove i podrijetlo novca ruskih oligarha bliskih Putinu koji su se nastanili u Britaniji, uključujući i vlasnika Chelseaja Romana Abramoviča, kojem je ljetos odbijen zahtjev za produljenjem boravišne vize, te gazde Bournemoutha Maxima Demina.

Još je u dobrom stanju

Istovremeno Rusi pokazuju mišiće NATO-u, ujedno i Britaniji koja je jedna od najistaknutijih članica zapadnog vojnog saveza, organizirajući najveće vojne manevre u povijesti sa 300.000 vojnika pod oružjem na zemlji, zraku i vodi.

A usred tog novog hladnog rata dogovarao se senzacionalan nogometni transfer jednog engleskog nogometaša, i to ne bilo kojeg, već bivšeg kapetana Tri lava, u Rusiju.

– Deset godina nisam u boljem stanju dočekao novu sezonu – kazao je 37-godišnji John Terry.

Te su njegove riječi dobro čuli u Moskvi gdje su mu nudili novac koji u svojoj dobi nigdje drugdje osim možda u Kini ne bi mogao dobiti. Nakon sezone u Aston Villi s kojom se nije uspio vratiti u Premier ligu, poslije čega je klub odlučio ne iskoristiti mogućnost u ugovoru i zadržati ga još godinu dana, legendarnom braniču Chelseaja moskovski Spartak došao je s bogatom ponudom. Čak 3,2 milijuna eura godišnje bez bonusa trebao je zarađivati Terry u najtrofejnijem ruskom klubu čiji je dres prošle sezone nosio Mario Pašalić, a ne tako davno i Pletikosa i Vukojević. A pritom je trebao biti registriran samo za rusku ligu. Transfer Terryja u Spartak nije samo zanimljiv iz perspektive “hladnog rata” između Londona i Moskve. Transferom bi se vratio na mjesto neuspjeha, u grad u kojem je proživio najtamniju epizodu svoje velike karijere i došao bi se suočiti s demonima koji ga već deset godina proganjaju. Tog 21. svibnja 2008. u finalu Lige prvaka protiv Manchester Uniteda na kultnom stadionu Lužniki Terry se poskliznuo u odlučujućoj, petoj seriji kaznenih udaraca, što je na koncu Chelsea koštalo naslova. Slomio se Terry nasred travnjaka nakon poraza.

John Terry
1/10

– Mjesecima nisam spavao, čak i godinama poslije budio sam se usred noći s mislima na taj promašaj– kazao je.

Nema previše opcija

Terry je prošao liječničke preglede obavljene u Rimu, dogovorio uvjete dvogodišnje suradnje sa Spartakom, podnio je i zahtjev za ruskom vizom, crveni tepih već je bio raširen u Otkritje areni, ali potpis nije pao. Odustao je u posljednji trenutak zbog obitelji i brige kako će reagirati na selidbu i nepoznatu zemlju. David Bentley, koji je proveo jednu sezonu u Rostovu na posudbi iz Tottenhama, tako je ostao jedini Englez u povijesti ruskog nogometa.

Nakon što je odbio ponudu iz Rusije Terry je ostao bez previše opcija pa ni odluka o mirovini nije nemoguća. Spekulira se o Sportingu, ali postoji jedan mali preduvjet, a to je da Pedro Madeira Rodrigues, jedan od kandidata za predsjednika Lavova, pobijedi na klupskim izborima. Druga opcija je Kina koja je postala meka za zvijezde u sutonu karijere.

Ključne riječi

Komentara 1

AD
adrian
20:03 20.09.2018.

jesi, jesi... budio si se ti zbog tog penala godinama...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije