Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dabogda imao...

Ukleti tenis: Bankrotirali Becker, Borg, Majoli...

Iva Majoli
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/6
23.06.2017.
u 13:13

Živio sam daleko iznad mogućnosti, mislio sam da je to normalno, sada znam da nije, izjavio je nakon bankrota Philippoussis

Najveći njemački tenisač svih vremena Boris Becker u životu je od tenisa zaradio oko 60 milijuna dolara, najveći dio od turnirskih nagrada i sponzorskih ugovora, a dio i od trenerskog posla. No, od ponedjeljka na računu nema ni centa, službeno je bankrotirao.

– Rijetko se viđa da netko ima toliko velik dug, a da ga uopće ne vraća. Imam osjećaj da se radi o čovjeku koji je dvije godine držao glavu u pijesku i uopće nije vodio računa o svojim dugovima – rekla je sutkinja na londonskom sudu Cristine Derret u trenutku kada je proglasila Beckerov bankrot.

Četvrtina zarade na razvod

Zahtjev za bankrot podnijela je privatna engleska banka Arbuthnot Latham & Co zbog duga iz 2015. godine. Beckerovi odvjetnici nudili su refinanciranje aranžmana i hipoteku na vlasništvo nekretnina na Mallorci, čime bi prikupili šest milijuna eura, ali je taj zahtjev odbijen.

Donedavni trener Novaka Đokovića i šesterostruki osvajač Grand Slamova morat će krenuti ispočetka i prekinuti s preluksuznim životom koji je dosad vodio.

Njemačka teniska legenda trenutačno je komentator Eurosporta, no to mu je vjerojatno dovoljno samo za tekuće troškove, održavanje stanova i luksuzne kuće u Londonu, gdje živi sa suprugom Sharlely Kerssenberg i sinom Amadeusom.

U Beckerovu bankrotu veliku je ulogu imala i bivša supruga Barbara Feltus, kojoj je nakon rastave 2001. godine morao isplatiti 15 milijuna dolara, četvrtinu dosadašnje zarade. Da Becker ne zna s novcem potvrđuje i podatak da je u garaži svojedobno imao 10-ak skupocjenih automobila, od Maseratija do Bugattija, a svaki je vrijedio barem 200.000 dolara.

Nije Becker prvi veliki tenisač koji je bankrotirao. To se svojedobno dogodilo i švedskoj teniskoj legendi Björnu Borgu, koji je tijekom karijere osvojio čak 11 Grand Slamova. Kako je priznao, razlog njegova bankrota bile su žene (triput se razvodio) i uživanje droge.

Bankrotirao je i nekadašnji finalist Wimbledona i US Opena, Australac Mark Philippoussis, koji je tijekom karijere samo od turnirskih nagrada zaradio 10-ak milijuna dolara.

Stan Ive Majoli na dražbi

– Novac je došao i otišao. Da sam tada znao desetinu onoga što danas znam, to mi se ne bi dogodilo. Živio sam daleko iznad mogućnosti, mislio sam da je to normalno, ali sada sam shvatio da nije. No, prekasno – izjavio je Philippoussis pokušavajući objasniti kako je upao u probleme.

Na kraju je morao prodati i kuću u Australiji u kojoj je živio s majkom. Sada zarađuje i tako što igra seniorski ATP tour.
Tenisača koji ne znaju s novcem ima i u Hrvatskoj. Nedavno je bankrotirala naša najbolja tenisačica u povijesti Iva Majoli, koja je previše “ulagala” u provode, a i krivo u biznis, pa je na kraju na dražbi završio njezin stan u centru Zagreba.

Loš smisao za biznis imao je i nekadašnji miljenik Franje Tuđmana, tenisač Bruno Orešar, a svojedobno se pisalo i da je Goran Ivanišević loše ulagao te tako izgubio većinu novca koji je zaradio tijekom karijere.

 

Komentara 6

PU
Pukovnik
13:23 23.06.2017.

Nije tenis uklet nego su oni budale!

MA
Malenkost
13:30 23.06.2017.

Becker je imao sveukupne prihode, Sport, Reklame, ... ukupno do 150 mil. Euro.

LI
liliZG
16:37 23.06.2017.

propali bi oni da su bilo koji dr spor izbrali i lovu zaradili, ... takvi su ljudi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije