Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tekvondaški vikend u Zagrebu

Tekvondaši iz 47 zemalja ovog vikenda u Zagrebu, nastupa i svjetski prvak

Foto: Digital Sport Network
1/6
13.10.2023.
u 08:05

Za turnir je prijavljen i svjetski prvak Marko Golubić (74 kg) koji je tijekom tjedna nastupao na Grand Prix turniru u Kini ali bi se za olimpijske bodove trebao boriti i u svom Zagrebu

 

Ovog vikenda, u subotu i nedjelju, u dvorani Sutinska Vrela u Zagrebu održat će se tradicionalni tekvondaški Croatia Open, međunarodni turnir na kojem će nastupiti preko 750 natjecatelja i više od 200 službenih osoba iz 47 država svijeta.

Prema klasifikaciji Svjetskog tekvondo saveza, natjecanje ima status G-1 turnira te će onima najuspješnijima donijeti vrijedne bodove na svjetskoj rang listi. No, osim Tonija Kanaeta i Ivane Duvančić, za njih se neće boriti najbolji hrvatski tekvondaši i tekvondašice jer su oni, tijekom tjedna, nastupali na Grand Prix turniru u Kini. 

No, ondje se nitko nije osladio bodovima osim Ivana Šapine (preko 80 kg), koji je osvojio treće mjesto, dok je 17-godišnja Nika Karabatić (57 kg) dospjela do borbe za medalju koju nije uspjela izboriti.

Doduše, bilo je govora da bi na zagrebačkom turniru ipak nastupio Zagrepčanin Marko Golubić, aktualni svjetski prvak u kategoriji do 74 kilograma, no pitanje je da li može stići na vagu.

Osim Šapine i Karabatić, u Kini su nastupili još i Lena Stojković (49 kg), Bruna Duvančić (49 kg), Lea Špehar (57 kg), Nika Klepac (67 kg), Doris Pole (67 kg), Matea Jelić (preko 67 kg), Josip Tesera (58 kg), Marko Golubić (68 kg) i Paško Božić (preko 80 kg).

Kad su u pitanju renkinzi koji osiguravaju olimpijske vize tu su Lena Stojković i Ivan Šapina u jako dobroj situaciji a u igri su i Marko Golubić i Matea Jelić.

Zanimljivo je da je u Zagrebu i proteklog vikenda održan međunarodni tekvondaški turnir ali u formama. Zanimljivo je to bilo natjecanje posebno ono u slobodnim formama pri čemu su hrvatski sportaši izborili nekoliko zapaženih rezultata.

Prva mjesta osvojili su Toma Ivičić i Dora Pečko i to u konkurenciji tekvondaša i tekvondašica do 17 godina u slobodnim katama. Drugi su bili, također u slobodnom stilu, Borna Pečko, Tena Smiljanić i mješoviti par koje su činili Mislav Pečko i Roberta Špoljar.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije