Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
taekwondo

Tekvandoaši otputovali u Manchester na Europsko prvenstvo

taekwondo (1)
Foto
01.05.2012.
u 13:17

- Putujemo u Manchester, ali to Europsko prvenstvo nam nije prioritet, iako je forma u uzlaznoj putanji, mi se spremamo za OI

Hrvatska taekwondo reprezentacija u utorak ujutro putuje iz Zagreba za Manchester gdje se od 03.- 06.05.2012. održava Europsko seniorsko prvenstvo. Hrvatsku ekspediciju čini ukupno 11 natjecatelja, šest seniorki i pet seniora među kojima se krije nekoliko kandidata za odličja. Ipak, treba biti oprezan i ostati čvrsto na zemlji jer će prvenstvo starog kontinenta u olimpijskoj godini mnoge velesile poput Velike Britanije, Turske ili Španjolske iskoristiti kao posljednju provjeru prije olimpijskih igara.

 Ana i Lucija Zaninović su aktualne svjetska i europska prvakinja i mnogi od njih očekuju najviše stepenice pobjedničkog postolja, no treba uzeti u obzir da one vrhunac forme tempiraju za London i da im je Manchester jedan jaki turnir na kojem treba isprobati nove tehnike i prije svega ostati zdrav.

 - Hvala Bogu, zdravlje je u redu. Putujemo u Manchester, ali to Europsko prvenstvo nam nije prioritet, iako je forma u uzlaznoj putanji, mi se spremamo za Olimpijske igre. Nakon Eura odlazimo u Skradin na duže pripreme za OI - rekla je Ana Zaninović, a nadovezala se sestra Lucija:

- Najvažnije je da budem zdrava i raspoložena, a onda mogu i do finala. Konkurencija je zaista jaka, u mojoj konkurenciji je Španjolka Brigitte Yague, jedna od najboljih u povijesti. Budem li raspoložena mogu pobijediti bilo koga, ali sam svjesna da ima puno cura od kojih mogu i izgubiti. Nama europsko nije prioritet jer nam vrhunac mora biti u Londonu. Dobro radimo, dobro treniramo, a rezultati će nadam se doći sam po sebi kao plod mukotrpnog rada.

 

 Put do medalje Hrvatska treba najviše tražiti u Martini Zubčić, aktualnoj brončanoj iz Pekinga koja se nakon teške ozljede koljena vratila medaljama i odličnim rezultatima, Marini Sumić koja se prošle godine okitila srebrom na svjetskom prvenstvu, te Filipu Grgiću i Stipi Jarloniju braniteljima europskog srebra i bronce iz ruskog St.Petersburga 2010. godine.

Taekwondo je jedan od najtrofejnijih ljetnih olimpijskih sportova u hrvatskoj povijesti sa dvije olimpijske medalje, dva svjetska zlata i još pregrštom svjetskih i europskih odličja. Filip Grgić i Ana Zaninović rijetki su koji su imali čast ponijeti naslov svjetskih prvaka, uz rukometaše, vaterpoliste, Blanku Vlašić, Nikolaja Pešalova, četverac na pariće, Fantelu i Marenića te Borasku i Frankovića……Njihove uspjehe na kraju 2011. godine prepoznao je i nagradio HOO koji je Anu Zaninović proglasio najboljom hrvatskom sportašicom, a Tonija Tomasa najboljim trenerom u Hrvatskoj.

Komentara 1

KR
krillin
12:34 02.05.2012.

Sretno, nadamo se dobrim vijestima!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije