Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČUDO OD DJETETA

Tek mu je 17, a upravo je završio na popisu Njemačke za Katar

Champions League - Group G - Sevilla v Borussia Dortmund
Foto: Marcelo del Pozo/REUTERS
1/3
25.10.2022.
u 08:45

Doduše, riječ je o proširenoj listi od 55 igrača, koliko izbornici mogu odabrati prije no što su dužni 'prepoloviti' broj imena.

Rođen je u studenom 2004. godine. U Njemačku je iz matičnog Kameruna doselio deset godina kasnije, a ubrzo se priključio akademiji njemačkog drugoligaša St. Paulija. Golgeterske vještine pokazivao je od samih početaka pa je u ljeto 2016. stigla vijest: Youssufa Moukoko novi je igrač Borussije Dortmund.

Talentirani napadač strelovito se probijao kroz mlađe kategorije na Signal Iduna Parku, bio jedini 13-godišnjak u ekipi do 17 godina, da bi već iduće sezone stigao do U-19 momčadi iz Dortmunda. Sve zajedno, Moukoko je zabio čak 141 gol u 88 nastupa za navedene kategorije kluba. 

Već u siječnju 2020., počeo je pod trenerom Lucienom Favreom trenirati sa seniorima. Službeni debi upisuje dan nakon 16. rođendana protiv berlinske Herthe, kada je ušao s klupe i na terenu zamijenio Erlinga Haalanda. Prema Transfermarktu, za prvu je ekipu dosad u 53 nastupa stigao do devet golova i sedam asistencija.

Zanimljivo, ugovor mu ističe na ljeto, a mnogi su klubovi zainteresirani za njegove usluge, poput Barcelone i Liverpoola.

Moukoko je još kao klinac odlučio da će nositi dres njemačke reprezentacije. Nakon mlađih uzrasta, za U-21 Elfa prvi je nastup upisao prošle godine, a danas na kontu nakon pet utakmica ima velikih šest golova. No, da će se danas naći na proširenom popisu za Svjetsko prvenstvo u Kataru, malo je tko očekivao.

Naime, njemački izbornik Hansi Flick uvrstio ga je među 55 igrača koliko izbornici mogu odabrati prije no što će biti dužni 'prepoloviti' broj imena i objaviti konačan popis od 26 imena.

Moukoko dosad nije nastupio za seniorsku reprezentaciju i riječ je o prvom takvom pozivu kojeg je dobio. Očito je impresionirao ulaskom u novu sezonu, u kojoj je u deset nastupa Bundeslige zabio četiri gola i dodao tri asistencije

>> VIDEO: Kladionice Vatrenima daju manje od 2% šanse za osvajanje Svjetskog prvenstva u Kataru

Komentara 1

VI
vito100
12:32 25.10.2022.

on je toliko Njemac, koliko sam ja Eskim

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije