Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ATP Umag

Talijan Agamenone izbacio četvrtog nositelja Baeza

ATP Plava Laguna Croatia Open Umag, Agamenone - Baez
Srecko Niketic/PIXSELL
28.07.2022.
u 23:45

Pobjeda 136. tenisača s ATP ljestvice time je veća jer je prvo imao zaostatak 0-1 u setovima, a potom je nadoknadio 3-5 u trećem setu

Talijanski tenisač Franco Agamenone, koji je glavni turnir Plava Laguna Croatia Open izborio kroz kvalifikacije, kreirao je veliko iznenađenje u drugom kolu pobjedom protiv četvrtog nositelja Sebastiana Baeza od 3-6, 6-1, 7-5.

Pobjeda 136. tenisača s ATP ljestvice time je veća jer je prvo imao zaostatak 0-1 u setovima, a potom je nadoknadio 3-5 u trećem setu. Meč je zaključio s četiri osvojena gema u nizu za pobjedu protiv 32. tenisača na svijetu. Time je Agamenone osigurao četvrtfinalni talijanski meč budući mu je sljedeći suparnik Marco Cecchinato.

Argentinac Facundo Bagnis nije slijedio loš primjer svog sunarodnjaka Baeza, već je vrlo jednostavno nadjačao, također kvalifikanta, Francuza Corentina Mouteta sa 6-3, 6-1. Vrijedi istaknuti silnu nervozu Mouteta tijekom njegovog meča protiv Bagnisa zbog čega je, između ostaloga, omaleni Francuz zaradio i kazneni gem.

Suparnik Bagnisu u četvrtfinalu bit će pobjednik dvoboja Carlos Alcaraz - Norbert Gombos.

U prvom meču četvrtka Marco Cecchinato je sa 6-4, 6-3 bio bolji od svog sunarodnjaka Lorenza Musettija. Time je 29-godišnji Cecchinato, inače 151. tenisač na svijetu, zaustavio pobjednički niz 20-godišnjeg Musettija budući je 31. igrač na svijetu prošlog tjedna osvojio turnir u Hamburgu, svoj premijerni u karijeri.

Recimo kako je Cecchinato na startu turnira, nakon velike borbe, bio bolji od mladog hrvatskog tenisača Mili Poljička te je umaški turnir osvojio 2018. godine.

ATP Umag, 2. kolo:

Franco Agamenone (Ita) - Sebastian Baez (Arg/4) 3-6, 6-1, 7-5

Facundo Bagnis (Arg) - Corentin Moutet (Fra) 6-3, 6-1

Marco Cecchinato (Ita) - Lorenzo Musetti (Ita/8) 6-4, 6-3

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije