Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Božićni kup

Svoju igračku čaroliju Luka Dončić najavio je u zagrebačkoj Dubravi

28.12.2022.
u 21:49

Na ovogodišnjem izdanju natjecanja dječaka kojeg između Božića i Nove godine tradicionalno priređuje Košarkaški klub Dubrava (Furnir) sudjeluju čak 24 momčadi iz osam zemalja

Znate li gdje je najnoviji NBA rekorder zaradio jedan od svojih prvih pehara u karijeri? Luka Dončić, prvi igrač u NBA povijesti koji je upisao triple double sa 60 koševa i 20 ili više skokova, još prije samo 11 godina bio je 12-godišni dječarac koji je zablistao na tradicionalnom Božićnom turniru u Dubravi.

Pehar za najboljeg igrača tog turnira klinaca do 13 godina predao mu je tada današnji direktor KK Dubrava Furnir, kluba organizatora, Boris Gnjidić koji se prisjetio:

- Dončić nam je svima ostao u sjećanju kao nadaren klinac za kojeg, dakako, nitko nije mogao tada predvidjeti da će sa 19 godina postati NBA igrač a potom i jedan od najboljih NBA igrača današnjice. No i kao 12-godišnjak on je dominirao među godinu dana starijim suparnicima.

S obzirom da su na ovom turniru kao osmoškolci igrali i Šarić, Hezonja, Zubac i mnogi kasnije afirmirani igrači, za vjerovati je da se i među današnjim klincima krije neki novi as. Uostalom, među sudionicima su i sinovi Roka Lenija Ukića i Nikole Vujčića, internacionalaca vrlo zapažene karijere, a među onima koji obećavaju jest i sin bivšeg košarkaša Zagreba Nikole Garme.

Na devetnaestom izdanju Božićnog turnira sudjeluju 24 momčadi iz osam zemalja a kroz tri dvorane (OŠ Granešina, OŠ Mato Lovrak i SD Vodoskok) prodefiliralo je oko 300 mladih košarkaša. A najbolji među njima će u ovaj četvrtak razigravati za plasman i to uz streaming prijenos na televiziji Hrvatskog košarkaškog saveza (HKS TV) za što su ljudi iz KK Dubrava, na čelu s agilnim predsjednikom Bernardom Budimirom, zahvalni nacionalnoj košarkaškoj kući.

Raspored: prvi polufinale: Makabi - Ratgeber Akademia (11.30); drugi polufinale: Zadar - Helios Suns (12.45), za 7. mjesto u 14 sati, za 5. mjesto u 15.15 sati, za treće mjesto u 16.30 a finale se igra u 17.45.


 


 


 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije