Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZA REŠETAKA

Svjetsko nogometno prvenstvo održava se i u peruanskom zatvoru

Lopta Brazuca
04.06.2014.
u 17:30

Zatvorenici u peruanskom zatvoru Castro-Castro u Limi svečanim otvaranjem započeli su svoje svjetsko prvenstvo.

Nakon što su svoje alternativno prvenstvo odigrali protivnici pravog Svjetskog nogometnog prvenstva u Brazilu, na red je došla još jedna inačica ovogodišnjeg mundijala.

Zatvorenici u peruanskom zatvoru Castro-Castro u Limi svečanim otvaranjem započeli su svoje svjetsko prvenstvo na kojem sudjeluju momčadi iz svih zatvorskih blokova, njih više od tri stotine. Prvenstvo će trajati dva tjedna, a svaka grupacija zatvorenika odabrala je i reprezentaciju koju će predstavljati, a među njima je i Hrvatska.

Na otvaranju prvenstva snage su odmjerili “reprezentativci” Brazila i ekipa Perua. Treba naglasiti da su za ekipu Perua nastupili pravi reprezentativci iz veteranske kategorije koji su bili posebni gosti na otvaranju ovog mundijala. Nakon utakmice otvaranja snage na terenu odmjerili su “reprezentativci” Njemačke i Čilea, dok su ostali sudionici zdušno bodrili svoje kolege.

Kao i na pravim sportskim natjecanjima, uz teren su izvješene poruke koje pozivaju na rasnu toleranciju i nenasilje na sportskim terenima. Svjetsko prvenstvo u zatvoru Castro-Castro organizirano je u sklopu programa rehabilitacije zatvorenika kroz sport.

>> Pogledajte kako izgleda mjesto u kojem će boraviti hrvatska reprezentacija

Ključne riječi

Komentara 1

BO
bojnik
22:02 05.06.2014.

Kriminalci protiv nasilja? Pa moze ako su Englezi protiv rasizma!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije