Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VLADO SVILOKOS

Svilokos: Platio sam noćni izlazak i veliku glad

11.01.2009.
u 16:09

Sisački nogometni sudac Vlado Svilokos (39) pušten je danas iz bolnice, te je već prijepodne pio kavu s prijateljima sucima u zadarskom hotelu. Tvrdi da se osjeća dobro, te da nema zapreka da nastavi sudačku karijeru.

Nisam epileptičar
- Nisam epileptičar, niti je to bilo tko iz moje obitelji, nikada nisam imao takav napadaj. Svi moji nalazi su uredni, uljučujući i CT mozga. Napravit ću još neke pretrage i sudačkoj komisiji dostaviti svu dokumentaciju o tome - kazao je Svilokos.

Kako objašnjavate događaj iz dvorane?
- Potkraj prošle godine vratio sam se s odmora iz Orlanda i još nisam uhvatio normalan ritam spavanja. Noć prije utakmice dugo sam bio vani s kolegama sucima, te sam na dan utakmice vrlo malo jeo. A potom sam u dvorani popio dva Red Bulla i osjetio veliku vrućinu i slabost. Htio sam odraditi samo prvo poluvrijeme i povući se. Nažalost, nisam se uspio održati na nogama. Razlog je opća slabost organizma, iscrpljenost i pad imuniteta.

Svilokosu je najteže palo što se sve dogodilo pred punom dvoranom i TV kamerama.
- Uh, to mi je najgore, znam da je izgledalo grozno, ali već nakon sat vremena bilo mi je sasvim dobro, komunicirao sam s obitelji i prijateljima. Zahvalan sam Zadrovu nogometašu Marku Raši koji mi je prvi pritekao u pomoć.

U Zadar su dojurili Vladina supruga Anita i kum Goran Juzbašić. Gospođa Svilokos gledala je muževu dramu na televiziji.

Ide i za trenera
- Bilo mi je strašno! Uplašila sam se, jer Vlado nikada nije imao nikakvih zdravstvenih problema. Odmah smo kum i ja sjeli u auto i doputovali u Zadar. Sretna sam da je sada dobro - kazala ja Anita Svilokos, s kojom Vlado ima sina Franu (15) i kći Fani (6).

Ponajbolji hrvatski nogometni sudac u Sisku je voditelj Gradskoga stadiona i referent za sport i rekreaciju u SRC-u grada Siska. Nekada je bio ubojiti centarfor Segeste, Metalca i Sloge Maris, a odnedavno je polaznik Trenerske akademije HNS-a.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije