Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šok i nevjerica u Slavoniji

Svi u šoku nakon Brunine smrti: 'Bio je neiskvaren, uvijek nasmijan'

Bruno Boban
Foto: sbplus.hr
1/3
26.03.2018.
u 10:52

– Kada sam čuo za Bruninu smrt, osjećao sam se strašno, onako kako se valjda čovjek osjeti jednom u životu.

Tuga i žalost nadvile su se nad nogometnu Slavoniju. Ne smiruju se emocije nakon tragedije koja se dogodila u susretu 3. HNL 2 istok između Marsonije i požeške Slavonije u kojoj je tragično preminuo Bruno Boban (25), nogometaš Marsonije u koju je stigao upravo iz Požege. Nakon što je u prethodne dvije utakmice zabio tri gola i izbio na čelo ljestvice strijelaca, Bruno se u sedmoj minuti iznenada srušio i ostao nepomično ležati. Na tribinama se sa zebnjom i nadom pratio svaki pokret liječničke ekipe koja je pokušavala reanimirati nesretnog mladića. Nažalost, čudo se nije dogodilo. Bruno je u Slavonskom Brodu odigrao svoju zadnju utakmicu.

Nije mu bilo spasa

– Shrvan sam. Nisam izgubio samo igrača, izgubio sam sina. Bruno je bio omiljen od svih nas s kojima je dijelio radost i tugu igrajući u Marsoniji. Čim se srušio, utrčao sam u teren i pokušao mu pomoći s ostalima. U jednom trenutku uspjeli smo ga vratiti, ali na kraju ipak nije bilo spasa – riječi su Brunina trenera Roberta Špehara.

Bruno je karijeru počeo u nekadašnjem veličkom prvoligašu Kamen Ingradu, danas Papuku. Uvijek je bio skroman i govorio kako se on, za razliku od njegova starijeg brata Gabrijela, još treba dokazati. Prvi trener bio mu je nekadašnji prvoligaški igrač Damir Bognar, koji ga je s prekidima vodio kroz sve selekcije NK Papuka, od limača do seniora, a jedno vrijeme i u požeškoj Slavoniji. Tragedija ga je šokirala, sve njegove misli u trenutku su se okrenule.

– Kada sam čuo za Bruninu smrt, osjećao sam se strašno, onako kako se valjda čovjek osjeti jednom u životu. On je sa svojih 25 godina ostao jednako jednostavan, neposredan, neiskvaren i pošten kao kada je bio dijete. Krasile su ga sve ljudske vrline, a za one igračke dovoljno je reći da je prošao sve rangove. Bio je zanimljiv dečko, s dozom vica u igri i ponašanju. Sve nas je to jako pogodilo – rekao je Damir Bognar.

Damirov brat Dalibor Bognar, koji je također nekada trenirao Bobana, vodio je pleterničku Slaviju na prvenstvenoj utakmici u Đakovu. Nekoliko minuta prije kraja čuo je tužnu vijest. Sjeo je na klupu, nije mogao doći k sebi od tuge koja ga je snašla.

– Cijeli dan razmišljam o tome. Ne mogu vam opisati taj glupi i grozan osjećaj. Bruno je bio pun duha i vedrine, uvijek nasmijan. Ne sjećam se da sam ga ikada vidio neraspoloženog. Živio je za nogomet, cijeli svoj život vidio je kroz nogomet. Nedostajalo mu je samo malo sportske sreće da postigne još više – rekao je Dalibor Bognar.

Na tragičnu vijest vrlo je emotivno reagirao i nekadašnji trener Zagreba Vjekoslav Lokica, koji je Bobane prije četiri godine doveo u Kranjčevićevu. Najprije je pozvao Gabrijela, a zatim i Brunu. Bruno je namjeravao otići u Rudeš, koji je u to vrijeme također nastupao u drugoligaškom društvu, ali Lokica se tome usprotivio, rekavši Gabrijelu doslovno: “Ne može mali ići u Rudeš ako si ti ovdje! Bruno također mora doći u Zagreb!” I tako je i bilo. Lokica je imao sjajan odnos s obojicom braće. Prema njegovim riječima, Bruno je u Zagreb došao iz nižeg ranga u kojem se nije radilo na tako visokom nivou. Nije igrao loše, ali cijelo vrijeme mučila ga je ozljeda koljena zbog koje je na kraju završio na operaciji. Zagreb je u međuvremenu postao prvak i ušao u Prvu ligu, a Bruno se vratio i odigrao 18 utakmica u elitnom razredu. Lokica ga je kasnije pokušao preporučiti u Šibenik, ali Šibenčani navodno nisu imali novca da plate stan i hranu tako da je ta mogućnost propala.

Sprovod danas u Velikoj

– Bruno je bio duša od momka. Šokirala me je vijest o njegovoj smrti. Čim se spomene ta tragedija, nešto me stegne u prsima. Toliko mi je teško da ne znam što raditi, razmišljam da nazovem Gabrijela, da mu pošaljem telegram. Ne mogu prihvatiti da Brune više nema – rekao nam je Lokica kroz suze.

Prije nekoliko mjeseci preminuo je i Brunin otac. Njegova majka, sestre i braća ovih dana proživljavaju užasne trenutke. Svi treneri s kojima smo razgovarali kažu da Bruno nikada nije imao zdravstvenih problema. Čak i kada je bio ozlijeđen, nikada nije tražio zamjenu. Iako vijesti s terena govore da je Bruni u trenutku kada ga je lopta pogodila u prsa pukla aneurizma, uslijed čega je došlo do zastoja srca, točan uzrok smrti ipak će se utvrditi obdukcijom u ponedjeljak u 8 sati ujutro. Zbog stanja u kojem su se našli, u Marsoniji su do daljnjeg otkazane sve aktivnosti, uključujući i utakmice mlađih kategorija. Obitelji Boban iskazana je najiskrenija sućut. Na posljednji Brunin ispraćaj danas (ponedjeljak) u 15.30 u Veliku dolazi kompletna seniorska momčad. Prije toga će se s početkom u 12 sati u veličkom Vatrogasnom domu održati i komemoracija u organizaciji NK Papuk i Županijskog nogometnog saveza.

Od Brune su se jučer preko društvenih mreža oprostili i Mario Mandžukić, Darijo Srna, HNS... 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije