Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GOLUŽA OPTUŽUJE MEDIJE:

Svi mi možemo sjediti kod kuće, jesti kokice uz daljinski upravljač i kritizirati

Slavko Goluža
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
29.01.2015.
u 19:14

– Dali smo sve od sebe, dečki su išli na glavu i voljeli bismo da je ispalo drukčije, ali nije, sad moramo osvojiti peto mjesto i okrenuti se prema naprijed – rekao je Goluža

Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Slavko Goluža u intervjuu za RTL progovorio je o ispadanju u četvrtfinalu od Poljske (22:24) i gubitku šanse da se bori za medalju na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Za početak, pokušao je umiriti sve, traži mir prije dvije posljednje utakmice.

– Ostavimo te analize dok ne završimo prvenstvo. Imamo dvije važne utakmice ispred nas. Mi smo veliki emotivci, jako nas je ovaj poraz dirnuo. Puno više nego, recimo, Nijemce – tvrdi izbornik.

No ne odstupa od pomalo čudne retorike, u kojoj ne priznaje pogreške i reagira burno na kritike. To je, uostalom, zajedničko svim našim izbornicima, ne samo u rukometu.

– Mi smo realni, na početku smo znali našu situaciju te smo zato i postavili taj prvi i osnovni cilj  – plasman na kvalifikacije za Olimpijske igre. Svi mi možemo sjediti kod kuće, jesti kokice uz daljinski upravljač, kritizirati i znati što i kako treba napraviti – rekao je Goluža uz osmijeh i nastavio:

– Dali smo sve od sebe, dečki su išli na glavu i voljeli bismo da je ispalo drugačije, ali nije, sad moramo osvojiti peto mjesto i okrenuti se prema naprijed.

Ali ipak se ne može još okretati prema naprijed, treba bez obzira na sve bar malo analizirati ovaj neuspjeh, iako ga izbornik tako (još) ne tretira. Nažalost, okrenuo je sve na medije.

– Komentari su bili jako negativni. Dovoljno je da jedan igrač to pročita i već se proširi. Međutim, koliko sam god inzistirao da se to ne provlači, to se dogodilo. Uvukao se neki nemir – kaže Goluža i osvrće se na Duvnjaka i njegovu ozljedu o kojoj se nije govorilo:

– Skidam mu kapu što je uopće došao na ovo Svjetsko prvenstvo. Došao je na svoju odgovornost.

Za kraj, došla je na red i možebitna smjena, a izbornik je još jednom "prao ruke".

– Svatko ima svoje mišljenje, a ja sigurno nisam osoba koja njihovo mišljenje želi promijeniti. Da ponovim, mi smo sve napravili. Nitko sretniji od nas da smo prošli dalje. Mi najbolje znamo koliko truda ulažemo da bismo uspjeli. Ovdje se ide na glavu. Vidjeli ste i Musu, igrao je razbijene arkade, Domagoj isto tako. Da ne nabrajam dalje sve koji su imali problema. Htjeli smo najbolje. Međutim, protiv nekih stvari se jednostavno ne može.

>> Gobac i Goluža objasnili razloge ispadanja: Izbornik će snositi posljedice

>> 'Gobac ti si smiješan, a Goluža je još smješniji od tebe'

>> Gospodine Goluža, vrijeme je da odete!

Komentara 54

FO
fora245
22:00 29.01.2015.

pa vrijeme je da se i ti uhvatis daljinskog

Avatar zgdomorodac
zgdomorodac
19:53 29.01.2015.

Koja bahatost umisljenost a dva dana prije tekme je rekal da su poljaci uvijek bili musterije za punit mrezu ,mozda i jesu dok smo imali trenera a nakon utakmice je izjavio da je ocekivao tesku tekmu pa nemre kontrolirat izjave kamoli momcad

Avatar Peterančan
Peterančan
20:47 29.01.2015.

E, da je on doma sjedio uz kokice i daljinski, mi bi sad bili u polufinalu. I finalu. I na tronu! Gologuža 1.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije