Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
''(NE)VOLIM NOGOMET''

Svi bi htjeli gledati utakmice na TV-u, a nitko ne želi dati novac

Mamić u emisiji Volim nogomet
Screenshot HRT
22.11.2009.
u 09:09

- Zadovoljni smo što smo bili dio projekta. Da smo poslovali na nuli, ne bismo se bunili, tvrdi Branko Kobali, direktor tvrtke koja je producirala ''Volim nogomet''.

Nakon raskida ugovora o projektu “Volim nogomet” između HTV-a i Udruge prvoligaša, procurio je podatak da je i tvrtka “Prva liga produkcija” ostala u minusu! Direktor tvrtke Branko Kobali potvrdio je tu informaciju:

– Točno je, nakon završetka prošlosezonskog projekta bili smo u minusu 400.000 kuna! Taj nam je novac trebala isplatiti Udruga, za koju smo odrađivali tehnički dio prijenosa četiri utakmice u svakom kolu. Dakle, naša je zadaća bila osigurati reportažna kola i svu tehniku, dok je HTV ustupio termin i dao komentatora – rekao je Kobali.

Pojednostavljeno, Udruga je angažirala tvrtku “Prva liga produkcija”, koju bi plaćala novcem od HTV-a! A tog novca nije bilo.

– Otprilike je to tako. Iako nije moje da to analiziram, čini mi se da je osnovni problem bio marketing. Postoji li sponzorski novac, možete imati utakmicu na malom ekranu. A novca nije bilo.

Dogovore li se opet HTV i Udruga, hoćete li im biti na raspolaganju?

– Zašto ne! Mi smo profesionalci i obavljamo svoj posao. Bili smo zadovoljni što smo dio tog projekta, da smo poslovali na nuli, ne bismo se uopće bunili. Nadam se da će nam Udruga podmiriti dug, bili bismo presretni kad bi bilo tako.

Je li normalno da produkcijske stvari za HTV rade vanjske tvrtke?

– To je stvar dogovora o ostvarenju projekta. Na sličan način radi i Hrvatski skijaški savez s HTV-om. Postoje li zainteresirani partneri, uvijek se posao može tako obaviti.

I na kraju, recite nam ima li Igor Štimac, ili njegov brat Damir, bilo kakve veze s vašom tvrtkom? U kuloarima je, naime, već krenula zločesta priča...

– Ne, baš nikakve, to vam jamčim! Normalno je da sam pregovarao s Igorom Štimcem, koji je tada bio predsjednik Udruge prvoligaša, a njegova brata i ne poznajem. Nisam ga nikad vidio u životu – kazao je Kobali.

Komentara 6

VL
???
11:18 22.11.2009.

Štimac ima dobre ideje samo ga mamić crew želi rušiti pošto poto............................NAPRID ŠTIMAC

DE
derin
10:21 22.11.2009.

Štimac je ima dobru ideju da kroz dvi ,tri godine hnl osnuje vlatitu produkciju,pa onda prodaje tv-prava.Zar hns tu nije moga uskočiti,nažalost ti ljudi su još toliko nazadni.

TE
tetrijebzg
09:36 22.11.2009.

Oni bi nama koji to gledamo morali platiti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije