Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Platinijeva pljuska

'Sve smo vam dali da se riješite huligana, a vi ste loš učenik!'

HNS, Davor Šuker, Michel Platini, HNK, 100.obljetnica (1)
Foto: Sanjin Strukić/Pixsell
1/6
04.12.2012.
u 19:53

– Vaše prvenstvo izaziva sumnju u regularnost. Vjerujem u tebe, Davore, da ćeš promijeniti lice hrvatskog nogometa.

U HNK počela je svečanost obilježavanja 100. obljetnice Hrvatskog nogometnog saveza, a uvodnu riječ imao je predsjednik HNS-a Davor Šuker.

– Ponosni smo što obilježavamo stotu godišnjicu, čast mi je pozdraviti sve okupljene. Nogomet je sport koji okuplja ljude neovisno s spolu, rasi, vjeroispovijesti i političkoj opredijeljenosti, stoga ne čudi što je Fifa brojnija od Ujedinjenih naroda. Nogomet zahtijeva odgovornost svih nas. Simbol našeg zajedništva je kockasti dres, simbol koji je prepoznatljiv u svijetu. Hrvatski se nogomet mora približiti europskim standardnima. Taj put nije nimalo lak i jednostavan, stoga vjerujem u potporu Fife i Uefe.

Nakon njega riječ je uzeo predsjednik Uefe Michel Platini.

– Bio sam impresioniran ovim videom o Hrvatskom nogometnom savezu. On je dinamičan i živahan stogodišnjak. Nogometnim svijetom još uvijek odzvanjaju imena najboljih hrvatskih nogometaša koji su igrali u najboljim europskim klubovima, a hrvatski nogomet čuvar je nacionalnog identiteta – rekao je Platini, a onda nastavio u oštrijem tonu:

Nisam došao pokvariti slavlje

– Nedavno sam razgovarao s čelnicima hrvatske zemlje o problemima huliganstva i nasilja u nogometu. Razumijemo da je nedavna povijest sastavljena od ratova, nereda i predrasuda ostavila traume na mladosti. Međutim, s obzirom na to da je oružje odavno utihnulo, hrvatski nogomet mora opet biti izvor ponosa. Uefa je pružila i pružit će vam svu pomoć, ali razočarani smo rezultatima koje ste postigli, poput jednog vašeg susjeda. Sve smo vam dali, dali smo vam pomoć, savjete i sve, a vi ste se pokazali kao loš učenik. Vaše prvenstvo izaziva sumnju u regularnost. Vjerujem u tebe, Davore, da ćeš promijeniti lice hrvatskog nogometa, potrebna je snažna podrška političke vlasti kako bi se pomoglo mladom i novom vodstvu. Nemojte me krivo shvatiti, nisam ja ovdje došao pokvariti slavlje, ali neke stvari koje su očite morao sam reći. Nažalost, u svijetu vas prepoznaju po huliganizmu, a ne po dobrom nogometu!

Komentara 42

LO
lokun
20:36 04.12.2012.

Neka donatori prestanu financirati huligane i sve će biti riješeno. Tko su DONATORI e to je pravo pitanje. Trebamo samo otkriti donatore i huligana će nestati. Donatori ne samo da doniraju huligane nego i medije i ta usklađena akcija ide već dugo, dugo.

MI
Miro
20:37 04.12.2012.

To što si je Platini dozvolio očitati nama bukvicu sigurno je neće očitati Nizozemcima, Nijemcima, Englezima ni Francuzima, iako i tamo ima rasizma i šovinizma na pretek. Evo u Nizozemskoj je, kako sam čuo, čak stradao jedna sudac od huligana. Da li će i Nijemce početi progoniti jer i tamo ima rasizma, kao i u drugim eurospkim zemljama. Takva jednostranost nasparam malih naroda neprihvatljiva je mada ju ističe veliki Platini.

OB
-obrisani-
20:36 04.12.2012.

- Platini ima 100% pravo 20 godina jedan te isti ološ pisha i sehre po Hrvatskoj i nitko ništa 16 godina za PAOK ? trebali je biti 116 pa bi se ubrzo uveo red

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije