Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Atletika

Sve je super, samo fali koji Celzijev stupanj

25.02.2018.
u 23:21

Čovjek koji je zadužen za grijanje dvorane rekao je da je cijeli prethodni dan grijao ali više do 15 stupnjeva nije bilo

U prvoj, jedinoj i novoj atletskoj kružnoj dvorani na zagrebačkom Velesajmu održano je prvo povijesno natjecanje – seniorsko prvenstvo Hrvatske, ali i Slovenije.

– Izgleda da sam prerano otišao u mirovinu. Dok sam bio trener, ovakve uvjete mogli smo samo sanjati. S obzirom na činjenicu da je dvorana otvorena od 7 ujutro do 22 sata na večer, jednostavno se moraju pojaviti talenti u trkačkim disciplinama. Dvorana me podsjeća na onu u Bratislavi, koja je pak otvorena od šest ujutro do ponoći. Ono što jedino može biti problem jest temperatura. Trenutačno je u dvorani samo 15 stupnjeva Celzijevih što nikako nije idealno. Trebalo bi biti barem tri do pet stupnjeva više. Da bi se postigla takva temperatura, trebalo bi napraviti još jedan sloj na krovu, no pitanje je koliko je to velika investicija – rekao je Žarko Martinek, atletski trener.

Čovjek koji je zadužen za grijanje dvorane rekao je da je cijeli prethodni dan grijao ali više do 15 stupnjeva nije bilo.

Stazu je isprobala i Ivana Lončarek, prvakinja Hrvatske na 60 metara prepone.

– Imala sam osjećaj kao da se natječem negdje u inozemstvu. Jednostavno još ne mogu prihvatiti da imamo u Zagrebu ovako lijepu dvoranu. Trčala sam u puno dvorana, a ova mi je jedna od ljepših. Staza je možda premekana, ali kada si dobar, onda je staza najmanji problem – rekla je Ivana.

Marino Bloudek, europski juniorski prvak na 800 metara, za dvoranu ima samo riječi pohvale.

– Dvorana je spektakularna. Jedva sam čekao da napravim prve korake na stazi. Tartan je mekan, idealan za srednje pruge. Nema više treniranja po snijegu i kiši, vjetru – istaknuo je Bloudek.

Komentara 1

Avatar Cat
Cat
09:14 27.02.2018.

Eto konačno smo i to dočekali. Atletičarima želim puno uspjeha u daljnjim natjecanjema.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije