Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPLITU DERBI DRUGE LIGE

Sve je bliže dan kad će Split napokon dobiti drugog prvoligaša

NK Split
Nino Strmotić/Pixsell
06.03.2010.
u 17:38

Lako je i uvjerljivo vodeći drugoligaš RNK Split jučer na stadionu Park mladeži pobijedio drugog na ljestvici Pomorca i tako napravio ogroman korak prema ostvarenju cilja, ulaska u prvu ligu.

Crveni sada imaju četiri boda prednosti pred najbližim pratiteljima, a uzme li se u obzir da dobar dio drugoligaša nema uvjete za viši rang natjecanja, sasvim je izgledno da će iduće sezone prvi put u povijesti HNL-a Split imati dva prvoligaša.

– To je utakmica koju smo dugo čekali, susret generacij e– najavljivali su igrači Splita susret s Pomorcem.

Zato je i njihova igra od samog početka susreta bila sjajna, motivirana, te je rezultirala velikim vodstvom od 2:0 nakon samo deset minuta. Redali su se napadi na vrata gostiju, posebne probleme lijevoj strani njihove obrane činio je sjajni Serdarušić uz pomoć Radnića. Upravo nakon jedne njihove kombinacije Serdarušić je ubacio loptu pred Prskalovu mrežu, obrana gostiju odbila je loptu na nogu Juraja Grizelja koji je lako pogodio za radost domaćih.

“Pet komada, to je naša nada”, odmah se zaorila pjesma s tribina.

Split je nastavio u istom ritmu i u 10. minuti još jednom slavio pogodak, taj je put precizan bio Joško Parać. Imali su crveni još nekoliko prigoda, no ponekad i paničnim intervencijama obrana Pomorca ipak je uspjela sačuvati mrežu.

Pjesma Crvenih đavola

Posebnu pozornost zaslužuju i gotovo sasvim pune tribina Parka mladeži. Više od dvije i pol tisuće ljudi gledalo je drugoligaški derbi, no pravu prvoligašku zvučnu kulisu stvorili su Crveni đavoli. Gotovo svih devedeset minuta čula se njihova pjesma s istočne tribine stadiona.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije