Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 43
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DJEČAČKI SAN Zaigrati u NBA ligi nešto je o čemu Suton sanja od djetinjstva

Suton odličan i u porazu, slijedi NBA draft (video)

07.04.2009.
u 17:54

Momčad North Caroline superiorno je osvojila naslov studentskoga košarkaškog prvaka SAD-a i tako ponovila uspjeh od prošle godine. U finalu NCAA lige, pred više od 72 tisuće gledatelja, pobijedili su Michigan State 89:72 za koji igra Goran Suton, košarkaš koji se rodio u Bosni i Hercegovini. Potencijalni hrvatski košarkaški reprezentativac, koji će u svibnju završiti koledž i studentsku karijeru, bio je i u porazu ponovno najbolji igrač popularnih Spartansa.

Sutonov intervju za CNN

Ostvario je "double-double" učinak sa 17 koševa i jedanaest skokova. Njegovoj momčadi nije pomogao ni domaći parket, ni velika pomoć gledatelja. Objektivno, bez obzira na to što je Michigan State bio domaćin, Nort Carolina je važila za favorita jer su seperiorno došli do finala, a što su njezini fenomenalni igrači, a posebice Lawson, Hansbrough, Ellington i dokazali. Istina, očekivao se žešći otpor Spartanaca, ali su najvjerojatnije podlegli domaćem pritisku i sagorjeli u želji za osvajanjem prestižnog naslova.

Očekuje se da će se znatan broj košarkaša North Caroline naći u lipnju na draftu za NBA ligu i očekivati je da će u prvom krugu biti i draftirani, a posebice spomenuta trojka. Njihovim stazama će i najbolji igrač Michigan Statea Goran Suton, koji je kazao kako očekuje da će biti draftiran i da će mu se ispuniti dječački san te da će zaigrati u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije