Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sudac

Šupraha: Drago mi je da sudi Englez Webb jer ne pada na velike

'Referee Howard Webb walks off the pitch at the final whistle Photo: Press Association/Pixsell'
'Barry CoombsPress Association/Pi'
12.06.2012.
u 20:58

- Malo je arogantan, ne zanima ga komu sudi, nije impresioniran zvijezdama, i sudi im kao da je u drugoj ligi - kaže Šupraha

Dvoboj Hrvatska - Italija sudit će Howard Webb, 40-godišnji Englez, a igrači na terenu doslovno ga se trebaju plašiti. Osim što u džepu ima crvene kartone, Webb je po zanimanju policajac, tako da s njim nema šale.

Kao policajac počeo je raditi još 1993. godine u postaji u Južnom Yorkshireu, a vrlo brzo dobio je i čin narednika. Karijeru je “zamrznuo” 2009. godine, kada je shvatio da više ne stigne istodobno biti nogometni sudac i policajac. Struka mu je i te kako pomogla i u sudačkoj karijeri, Webbu nikada na travnjaku ne nedostaje autoriteta.

– Kada sudi i te kako se vidi da upotrebljava policijske vještine. S bahatim nogometašima obračunava se jednako lako kao i s pijanim klincima u petak ili subotu navečer – kaže njegov policijski šef Andy Holt.

Možda je zbog policijske prošlosti Webb tako strog na terenu, jer poznat je kao sudac koji se ne libi dati kartone. Primjerice, u finalu Svjetskog prvenstva 2010. godine između Španjolske i Nizozemske pokazao je čak 14 žutih kartona i jedan crveni. Inače, Englez kaže da nakon prestanka suđenja želi nastaviti s policijskim poslom.

– Uzeo sam petogodišnju stanku, možda je još malo produljim, no sigurno ću se vratiti u postaju – poručuje Webb.efa je odlučila da će susret Hrvatska - Italija suditi Englez Howard Webb.

A koliko je to dobro ili loše što nam sudi Webb, zna naš sudački ekspert Alojzije Šupraha.

- Drago mi je da on sudi jer nije tip koji će pasti pod nečiji utjecaj, kojeg zanimaju velike reprezentacije kao Italija, Njemačka ili Francuska. On sudi za Uefu. Kad već nije riječ o utakmici Engleza, onda ga druga dva suparnika ne zanimaju, odradit će svoj posao. Sudi ono što vidi, a ne ono što bi netko htio, jer kod njega nema dodvoravanja. Doduše, zna se dogoditi da to što on vidi drugi baš i ne vide, ali on je za tu utakmicu ipak jako dobar izbor - kazao je Šupraha.

Webb je iz elitne skupine sudaca, uostalom, prvi je koji je iste godine sudio finale Lige prvaka i finale Svjetskog prvenstva.

- On je iz skupine najboljih. Sudi u Ligi prvaka, stalno sudi u Engleskoj velikim nogometnim zvijezdama i zato je na njih naviknuo, i njima sudi jednako kao da sudi u drugoj engleskoj ligi. Mislim da će se i on držati dosadašnjeg kriterija, dopustiti čvrstu igru, ali bez prljavština. Sudio nam je u utakmici s Grčkom i ne sjećam se da nas je oštetio.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije