Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NBA doigravanje

Sunsi povećali prednost nad Spursima

Phoenix Suns
AFP
06.05.2010.
u 08:10

Košarkaši Phoenix Sunsa maksimalno su iskoristili prednost domaćeg parketa u prve dvije utakmice polufinala Zapadne konferencije protiv San Antonio Spursa.

Nakon slavlja 111-102 u prvoj utakmici, u drugoj su s gotovo identičnim rezultatom (110-102) ponovo bili bolji od San Antonija u svom US Airways Centeru, predvođeni Amareom Stoudamireom koji je postigao 23 koša i uhvatio 11 lopti pod obručima.

Iako su gosti iz San Antonija imali bolji postotak šuta iz igre (51%-42%), na kraju su se presudnim pokazali skokovi, a to je bio segment u kojem su Sunsi bili dominantni (49-37). Zanimljivo, čak 18 su skokova Sunsi uhvatili u napadu.

Osim Stoudamirea, dvoznamenkast učinak po broju koševa kod Sunsa su ostvarila još petorica igrača, pa su tako Jason Richardson i Steve Nash zabili po 19, a Grant Hill 18 koševa. Channing Frye sve je svoje koševe, njih 15 ubacio iza linije za tri poena (šut za tri 5/6).

Kod San Antonija je najbolji bio Tim Duncan s 29 koševa i 10 skokova, dok je Richard Jefferson također ostvario “double-double” učinak s 18 koševa i 10 skokova. Tony Parker zabio je 20 koševa, a Manu Ginobili 11 koševa uz 11 asistencija.

Treća utakmica u seriji igra se u San Antoniju u petak.

Sudac zbog ozljede napustio utakmicu

Sudac Ron Garretson nije mogao odraditi svoj posao do kraja u drugoj utakmici polufinala Zapadne konferencije između košarkaša Phoenix Sunsa i San Antonio Spursa (110-102 pobjeda Sunsa).

U utakmici igranoj u US Airways Centeru, Garretson, jedan od triju sudaca, je ozlijedio Ahilovu tetivu, te je nakon tri četvrtine napustio parket.

Umjesto njega je do kraja posao odradio rezervni arbitar David Jones.

NBA doigravanje, konferencijski polufinale:

Zapadna konferencija

Phoenix – San Antonio 110-102 (Stoudamire 23k,11s, Nash 19k, Richardson 19k / Duncan 29k, 10s, Parker 20k, 7a)

Phoenix vodi u seriji 2-0

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije