Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vaterpolska obitelj

Sukno: Nije mi lako, u karijeri imam pritisak zbog oca

'sukno2_emf_spo_181009'
'Photoshop'
19.10.2009.
u 07:57

Jabuka ne pada daleko od stabla. Tako je najlakše opisati karijeru Sandra Sukna, najboljeg mladog vaterpolista na svijetu.

Sandru je vaterpolo u krvi još od malih nogu jer je gledao kako njegov otac Goran osvaja mnoge medalje kao igrač Juga i reprezentacije bivše države.

- Bio sam malen kad je tata igrao tako da se ne sjećam previše utakmica. Gledao sam ovih 4-5 koje se mogu naći na televizijskim snimkama, ostalo i nisam previše. Mnogi misle da smo Ivan (Sandrov brat koji također igra u prvom sastavu Juga, op. a.) i ja imali pogodnosti zbog tate, ali je to bilo potpuno drukčije jer je bio veći pritisak - rekao nam je Sandro. Njegov otac Goran objašnjava kako su se njegovi sinovi odlučili za vaterpolo:

- Meni je bilo važno samo da se bave nekim sportom, nisam inzistirao da to bude vaterpolo. U početku su kombinirali s nogometom, pogotovo Ivan, ali kasnije su se odlučili samo na vaterpolo - kaže Goran koji je trenutačno dopredsjednik HVS-a i sportski direktor Juga CO.

Bi li Goran mogao igrati sada, a Sandro prije 20 godina? Mišljenja su podijeljena.

- Vaterpolo se tada potpuno drukčije igrao. Druga su bila pravila, manje isključenja, manje se treniralo na snazi. Zbog svega toga pitanje je bi li se tata s tadašnjom igrom mogao uklopiti - kaže Sandro, dok je Goran kratko rekao da je talent uvijek talent pa smatra da bi Sandro i prije 20 godina bio vrhunski igrač.

- Mi smo tada također trenirali jako, možda i više nego oni sada. Počelo se tada već raditi i na snazi, ne samo na tehnici, više se plivalo i sigurno nije velika razlika kao što je razlika u pristupu Ratka Rudića koji je trenirao i mene, a trenira i Sandra. Ratko je postao liberalniji, u moje vrijeme je bilo dosta teže, a nametnuo je bio željeznu disciplinu. Sada se ipak malo prilagodio - kaže Goran, koji ne propušta istaknuti tko je najvažnija osoba u njihovoj obitelji.

- Supruga Marija se stvarno jako trudi oko nas. Nije jednostavno kad sva trojica odemo na neko gostovanje - zaključuje Goran.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije