Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TIHOMIR PEJIN

Sudio je hrpu derbija i maknut je s elitne liste. HNS je povečao naknade sucima u HNL-u

Hajduk u gostima pobijedio Goricu 4:0 u 22. kolu Prve HNL
Luka Stanzl/PIXSELL
07.07.2023.
u 11:40

Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza usvojio je popis glavnih sudaca i njihovih pomoćnika za jesenski dio sezone koja počinje 21. srpnja

Nova sezona SuperSport HNL-a je pred vratima pa kreću pripreme za nju na sve strane. Dinamo i Hajduk derbijem će otvoriti prvo kolo 21. srpnja. No prije samog početka natjecanja Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza je, na prijedlog Komisije nogometnih sudaca kojom predsjeda Bruno Marić, usvojio listu sudaca i pomoćnih sudaca za jesenski dio sezone.

U elitnoj skupini sudaca njih je 11, a zabilježene su tri promjene. U nju su ušli Mateo Erceg (Benkovac), Ante Terzić (Podstrana) i Jakov Titlić (Potravlje-Hrvace), dok na listi više nisu Ivan Bebek, koji je otišao u mirovinu, ali ostaje VAR sudac te Tihomir Pejin, koji je degradiran iz elitne u prvu skupinu sudaca.

Martinčić jedina žena

U elitnoj skupini i dalje su ostali: Dario Bel, Ante Čulina, Fran Jović, Patrik Kolarić, Igor Pajač, Duje Strukan, Mario Zebec te Ivana Martinčić, dok je Ante Čuljak, podsjetimo, iz nje izbačen još u veljači ove godine nakon utakmice Istre 1961 i Osijeka koju je loše sudio.

U prvoj skupini sudaca, koji također mogu suditi najviši rang natjecanja, nalaze se Filip Cindrić (Nova Kapela), Toni Dadić (Zagreb), Ante Jurić (Split), Dario Kulušić (Šibenik), Domagoj Kurtović (Osijek), Renato Lacić (Split), Zdenko Lovrić (Đakovo), Marino Majstrović (Split), Ivan Matić (Osijek), Antonio Melnjak (Rijeka), Goran Pečarić (Zagreb), Oliver Romić (Osijek), Luka Slišković (Zagreb), Antonio Škobić (Osijek) te Sabina Bolić (Zagreb) i Jelena Pejković (Split).

Nova imena na listi su Patrik Pavlešić (Duga Resa), Ivan Šantić (Kastav), Ivan Vukančić (Zadar) i Nikola Vuković (Osijek), dok na listi više nisu Andrej Burilo (Osijek), Dražen Matasović (Đakovo), Martin Turčin (Trsteno/Tuhelj) i Marin Vidulin (Kanfanar), koji je s liste uklonjen još prošle zime.

VAR sudaca ima ukupno 16, a od elitnih za ekranom neće biti Jakov Titlić i Ivana Martinčić. Iz prve skupine sudaca u VAR sobi mogu biti Kulušić, Lovrić i Matić, a Bebek, Čuljak, Vidulin i Vučković će u sljedećoj sezoni HNL-a biti samo u ulozi VAR sudaca.

VEZANI ČLANCI:

Također, HNS je objavio i naknade sucima, a u odnosu na prijašnju sezonu one su povećane. Odsad će glavni sudac dobiti 500 eura po susretu (prošle godine bilo je 450 eura), pomoćni će zaraditi 280 eura po susretu, dok će VAR suci dobivati honorar od 140 eura. Delegati i kontrolori suđenja dobit će po 200 eura.

Tijela natjecanja ostala ista

Kada su u pitanju tijela natjecanja SuperSport HNL-a, sve je isto kao i godinu prije. Josip Brezni i dalje će biti povjerenik, disciplinski sudac ostaje Alan Klakočer, za određivanje sudaca opet je određen Ivan Novak, a za kontrolora suđenja Ante Kulušić. Jurica Jurjević je na poziciji povjerenika za sigurnost. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije