Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUD ODLUČIO

Sud proglasio Alvesa krivim za silovanje. Predstoje mu godine zatvora

Brazil soccer player Dani Alves sits in court during the first day of his trial in Barcelona
Foto: POOL/REUTERS
1/3
22.02.2024.
u 11:19

Brazilac je suđenje i dovršetak procesa čekao u pritvoru od siječnja 2023. godine. Samo je ovog mjeseca tijekom suđenja u više navrata mijenjao svoj iskaz

Dani Alves je proglašen krivim za silovanje ženske osobe u noći 31. prosinca 2022. godine. Osuđen je na četiri i pol godine zatvora. Otvorena mu je mogućnost ulaganja žalbe na presudu.

Brazilski nogometaš je optužen da je ženu namamio u toalet VIP dijela noćnoga kluba. Tvrdio je da je mogla otići "da je tako željela". Sud je utvrdio da ona nije dala svoj pristanak. Sud je utvrdio postojanje dokaza, uz svjedočanstvo žrtve, koji potvrđuju da je silovana. Uz izrečenu kaznu zatvora, sud je 40-godišnjem nogometašu naložio isplatu 150 tisuća eura žrtvi. 

VEZANI ČLANCI:

Brazilac je suđenje i dovršetak procesa čekao u pritvoru od siječnja 2023. godine. Samo je ovog mjeseca tijekom suđenja u više navrata mijenjao svoj iskaz. Najprije je poricao da poznaje žrtvu. Zatim je kazao kako ju je upoznao u toaletu, ali da među njima nije bilo nikakvog kontakta.

Potom je ponovo promijenio iskaz, tvrdeći da su imali konsenzualni spolni donos. "Oboje smo se dobro proveli", tvrdio je Alves. Tužitelji su naveli kako su nogometaš i njegov prijatelj kupili šampanjac za troje mladih ženskih osoba nakon čega je Alves jednu pitao da s njim ode u drugi dio kluba s toaletom.

GALERIJA Liverpool deklasirao Chelsea (4-1); City je prestigao Arsenal i nastavio s pobjedama

Brazil soccer player Dani Alves sits in court during the first day of his trial in Barcelona
1/13

Počeli su se svađati, a Alves je postao agresivan i prisilo je na spolni odnos premda je više puta izrazila da želi otići. Tužitelji su tražili kaznu od devet godina. U Španjolskoj je za kazneno dijelo spolnog napastovanja predviđena zatvorska kazna od četiri do 15 godina. 

Alves se proslavio u Barceloni za koju je nastupio čak 400 puta. Pritom je s klubom osvojio šest naslova prvaka Španjolske i tri pobijede u Ligi prvaka. Bio je i člank reprezentacije Brazila s kojom je nastupao još 2022. godine na Svjetskom prvenstvu u Katru.

VIDEO  Taylor Swift i Travis oduševili obožavatelje

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar mrIvan
mrIvan
11:44 22.02.2024.

Glavu gore. Odradit ćeš 2 godine, izaći pa postati popularni i dobro plaćeni predavač po najvećim klubovima svijeta o opasnostima koje donosi slava i status. Za najviše 5-7 godina bit ćeš tamo gdje si bio prije ove gluposti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije