Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BILA JE POZITIVNA

Sud odlučio može li se 15-godišnja senzacija ZOI-ja nastaviti natjecati u Pekingu

Ruska kliza?ica Kamila Valijeva pozitivna na doping, mogu?e oduzimanje olimpijske zlatne medalje
/NEWSCOM
14.02.2022.
u 08:23

Sud joj je donio ovakvu odluku dijelom zato što je maloljetna pa za nju vrijede je drugačija pravila od punoljetnih sportaša. CAS smatra da bi zabrana natjecanja prouzročila "nepopravljivu štetu" mladoj Ruskinji.

Sportski arbitražni sud (CAS) donio je presudu u korist 15-godišnje Kamile Valijeve (15) - ruska klizačica može se nastaviti natjecati na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu.

Sud joj je donio ovakvu odluku dijelom zato što je maloljetna pa za nju vrijede je drugačija pravila od punoljetnih sportaša. CAS smatra da bi zabrana natjecanja prouzročila "nepopravljivu štetu" mladoj Ruskinji.

Valijeva je 25. prosinca na ruskom nacionalnom prvenstvu bila pozitivna na zabranjenu tvar trimetazidin, koji je sastojak lijeka za srčane probleme, ali je vijest o tome objavljena tek šest tjedana kasnije čime joj je bilo omogućeno da se natječe na ZOI u Pekingu i u ekipnom natjecanju osvoji zlato. Tek se dan kasnije se saznalo za njen pozitivan test.

Valieva će se tako natjecati u utorak u pojedinačnoj konkurenciji gdje je favoritkinja za osvajanje zlatne medalje.

Podsjećamo, Valijeva je u Pekingu postala prva klizačica u povijesti ovoga sporta koja je izvela potpuni četverostruki skok u olimpijskoj konkurenciji. Uspjelo joj je to čak dva puta, dok je kod trećeg pokušaja pala. Svejedno je zauzela prvo mjesto s ocjenom 178,92 ispred Japanke Kaori Sakamoto (148,66) i trećeplasirane Kanađanke Madeline Schizas.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar southman
southman
08:31 14.02.2022.

Eto rješenja. Dopingiraš se do navršenih 16.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije