Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEMOJ PROTIV GAZDE

Sucima u HNL-u prvo pravilo je - ne zamjeriti se Mamiću i Dinamu

Dinamo - Osijek
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
1/9
12.09.2016.
u 16:44

Mamić u Dinamu trenutačno obnaša samo ulogu savjetnika, no njemu ne trebaju titule, jer stanje u nogometu već je odavno “posložio”. A sjajno je posložio i sudačku organizaciju kojoj, primjerice, ne bi palo na pamet da zbog mira u hrvatskom nogometu više ne šalje Brunu Marića na utakmice Hajduka.

Kako sude naši djelitelji pravde na utakmicama HNL-a, moglo bi se zaključiti da im je prvo pravilo koje nauče na seminarima: “Sudi tako da se ne zamjeriš gazdi hrvatskog nogometa”. A gazda je, zna se, Zdravko Mamić, odnosno njegov Dinamo. Suđenje Marija Zebeca u subotu u Maksimiru, na utakmici Dinama i Osijeka (0:1), najbolje se može opisati riječju lakrdija. Bez ikakve dvojbe najbolji igrač plavih bio je sudac, no poguranac i žmirenje kod očitog jedanaesterca Sose na Bobanu svejedno nisu pomogli Dinamu.

A kada je treneru Osijeka Zekiću pukao film pa je potkraj utakmice 32-godišnjeg Zebeca s klupe priupitao: “Kad ćeš ujednačiti kriterij i zašto si Bobanu dao žuti karton, a na njemu je napravljen penal?”, Varaždinac je autoritativno dotrčao do Zekića te ga poslao na tribinu! Svaka čast Zebecu jer suci i trebaju imati autoritet, no kada treba potjerati i nekog Dinamova trenera na tribinu, ili možda dosuditi 11-erac protiv plavih, onda su manji od makova zrna. Očito znaju ljudi u crnom da je najbolji način za napredovanje ne zamjeriti se šefu hrvatskog nogometa.

Mamić u Dinamu trenutačno obnaša samo ulogu savjetnika, no njemu ne trebaju titule, jer stanje u nogometu već je odavno “posložio”. A sjajno je posložio i sudačku organizaciju kojoj, primjerice, ne bi palo na pamet da zbog mira u hrvatskom nogometu više ne šalje Brunu Marića na utakmice Hajduka. Nego su Marića delegirali na utakmicu Intera i Hajduka ovoga petka i, gle čuda, za bijele opet nije dosuđen očiti jedanaesterac.

Istina, nitko ne može tvrditi da je Marić u petak namjerno oštetio Hajduk niti da je Zebec u subotu namjerno navlačio za Dinamo, no previše su puta suci proteklih 10-15 godina pomogli plavima da bi baš sve bilo slučajnost. A možda Zebec u subotu samo nije htio narušiti statistiku koja kaže da je zadnji 11-erac protiv Dinama u Maksimiru dosuđen još prije tri godine. Sretnici su bili igrači Dragovoljca, koji su na toj utakmici dobili čak dva 11-erca. Ali, kod rezultata 3:0...

>> Cico je prvi trener plavih u Ligi prvaka bez pravog pojačanja

Komentara 29

BU
buljanzeljko453
18:45 12.09.2016.

Dinamo najosteceniji klub u ligi po nesviranju jedanesteraca, najvise poklonjenih jedenesteraca uvjerljivo ima hajduk, osijek - dinamo nije sviran zasto? ? Poslije 10 usporenih snimaka niko nije vidio kontakt? ? Kriv mamic sto kamera ne moze dokazati. .

Avatar mlijeko
mlijeko
20:35 12.09.2016.

Pa da je Zebec navlačio za Dinamo mogao je mirne duše pokazati na penal kada je obrambeni igrač nakon kornera umjesto lopte pogodio nogu od Šifa ili par minuta prije kada je isto nakon kornera Lukića igrao loptu rukom...

Avatar comparator
comparator
17:50 12.09.2016.

Možda bi sici opet htjeli primati naknadu za pošteno suđenje !? Što veliš na to mladac ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije