Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEĆE BITI LAKO

Štrlek: U mom Kielceu Hrvati i Poljaci veliki su suparnici

Manuel Štrlek
Foto: Duško Marušić /Pixsell
28.01.2015.
u 08:55

Šuter Bielecki bit će velika prijetnja našim vratarima

Ove sezone u poljskoj ligi igraju šestorica hrvatskih rukometaša: Musa, Buntić, Šego, Čupić i Štrlek brane boje Kielcea, dok je Tarabochia član Azotyja. Lani su još tamo igrali Losert i Zrnić.

– S obzirom na to da je prvenstvo u Poljskoj završilo dosta rano, njihova reprezentacija počela je s pripremama najranije od svih europskih momčadi. Na okupu je od 16. prosinca – istaknuo je Manuel Štrlek.

U poljskoj reprezentaciji igraju petorica njegovih suigrača: Szmal, Bielecki, M. Jurecki, Grabarczyk i Chrapkowski. Šesti, K. Lijewski, ozlijedio se i neće biti u sastavu.

Szmal poznaje naše

– Koliko sam čuo, nije mu ništa puklo, stradalo je stopalo. On je jako važan igrač i ne bude li mogao igrati, bit će Poljaci zakinuti na poziciji desnog vanjskog pucača. Opet, njegova zamjena sigurno će dati sve od sebe – istaknuo je Štrlek.

Što Hrvatska treba napraviti da ode u polufinale, da konačno zaigra u najvećoj katarskoj dvorani Lusail? Naime, sve utakmice do sada igrali smo u Duhailu i Al Saddu.

– Da bismo išli dalje, moramo igrati najbolje što možemo. Dovoljno smo kvalitetni za to – istaknuo je Manuel.

Poljake sigurno peku porazi od Hrvatske u posljednje vrijeme?

- Da, stalno razmišljaju kako da nam se osvete za tri uzastopna poraza – istaknuo je Štrlek.

Jeste li se čuli s nekim od suigrača iz kluba kada ste saznali da igrate protiv Poljske?

- Ne. U klubu također postoji rivalstvo između nas petorice Hrvata i njihovih igrača. Sigurno će na toj utakmici biti dosta nadmetanja među nama tko je bolji – zaključio je Štrlek.

Problem bi moglo biti to što poljski vratar Szmal jako dobro zna kako šutiraju Čupić i Štrlek, dva naša udarna krila. Opet, lani na EP-u Štrlek je Poljacima zabio šest, a Čupić tri gola. Najbolji naš igrač u toj utakmici bio je Duvnjak.

Jurecki pokretač

- Najjača snage Poljske je vanjska linija. Ugodno me iznenadio Rojewski koji odlično igra u oba smjera. Svi njihovi napadi kreću od Michaela Jureckog. Da bismo zaustavili taj njihov atomski napad, moramo u obrani igrati zgusnuto i raditi puno malih prekršaja – rekao je Željko Musa, kojemu je najbolji poljski prijatelj iz Kielcea Grabarczyk.

– Dobar sam sa svima, ali s njim sam nekako najbolji. Vjerujem da će biti dobrog zadirkivanja poslije utakmice. Nadam se da ću ja imati više razloga da njega zafrkavam – zaključio je Musa.

>> Rekorder po broju obrana nije Filip Ivić sa 21, već Matošević sa 24

Komentara 1

BL
Blomberg
14:41 28.01.2015.

Svi znamo da ce biti tesko ali decki ne gubite moral do zadnje sekunde, svi znamo da mozete, a Goluza nek ne experimentira nego najbolje unutra. Netreba ih buniti pa ne igraju prvi puta, idemo po 3-4 razlike zlato nije daleko.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije