Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivan Strinić Dnjiprov lijevi bočni savršeno je tempirao formu za Gruziju

Strinić: Sazrio sam, ne brinite se za lijevi bok

Ivan Strinić
Pixsell
23.03.2011.
u 18:41

Protiv Gruzije mogu igrati i na desnoj strani ako treba. Pa nije moja desna noga tako loša - šalio se hrvatski reprezentativac

Ivan Strinić nije mogao bolje tempirati svoju formu. U Dnjipru se sjano snašao, odigrao je tri utakmice, na dvije zabio.  Bio je strijelac i protiv Vukojevićeva Dinama.. 

- Sjajno sam se snašao. U klubu su me primili odlično. Kvalitetno sam odradio pripreme. Poklopilo mi se da sam zabio pogotke. Igram na lijevom beku ili na lijevom bočnom iako sam protiv Kijevljana odigrao petnaestak minuta na desnom krilu. Samoinicijativno sam se zamijenio sa suigračem i upalilo je. Trener nas je na kraju pitao zašto smo zamijenili pozicije. Ni njemu nije bilo jasno, no upalilo je. Momčad još uvijek slažemo, no na četvrtoj smo poziciji još je osam utakmica do kraja. Ni Liga prvaka nije nedostižna - istaknuo je Strinić.

Spreman je i u Gruziji zaigrati na, za njega, "neprirodnoj" desnoj strani.

- Ma naravno, igrat ću gdje god da me izbornik postavi. Nije moja desna noga tako loša. Mi smo favoriti protiv Gruzije. Znam da će se postaviti u čvrsti blok, no mi ćemo biti pravi.

Za ukrajinsku ligu će reći kako je puno jača od hrvatske. Nije ni čudo jer Ukrajinci puo ulažu u nogomet. Kakav je život u Ukrajini?

- Ma super je. Grad je sličan Splitu, živim uz rijeku Dnjipro... Nije more ali podsjeti me na Split.

Pomažu li hrvatski ukrajinci savjetima?

- Još ne, ali imam Bartulovića s kojim se družim. On je sada otišao na posudbu. No, bit će vremena upoznati grad i život u Ukrajini.
Jesu li ljepše Ukrajinke ili Splićanke?
- Ne znam kome bih tu dao prednost. Ukrajinke se malo "drugačije oblače"

Hrvati su cijenjeni u Ukrajini.
- Naravno, nemam riječi zamjerke. Mene savršeno tretiraju jer sam u tri utakmice postigao dva pogotka. Možete zamisliti kakav tretman uživaju Srna, Eduardo i Vukojević.

Kako teku ukrajinske pripreme za Euro?

- Ništa posebno nisam vidio jer se u Dnjipru sigurno neće igrati utakmice. No, mi imamo vrhunski stadion i vrhunske uvjete za trening. Na najvišoj europskoj razini.

Niste izgubili kontakte s bivšim suigračima iz Hajduka?

- Sa Subašićem u reprezentaciji najviše razgovaram o svom bivšem klubu, on mi sve prenosi. Vjerojatno će biti teško stići Dinamo. Hajduk se sada mora okrenuti novoj sezoni i stvaranju mladih igrača. Dogodine se mora osvojiti titula.
Jeste gledali derbi Hajduka i Dinama?
- Nisam uspio jer sam bio u karanteni ali sam kasnije čitao izvještaje u hrvatskim medijima. Gledao sam utakmicu protiv Splita na internetu.

Po čemu će ostati upamćena ova vladajuća garnitura na odlasku iz Hajduka, a da to nije proslava stote obljetnice kluba?

- Uh, ja im apsolutno ništa nemam za zamjeriti. Pod predsjednikom Svagušom smo osvojili kup i ušli u Europsku ligu. Nisam kompetentan da detaljnije analiziram. Novca nema za skupa pojačanja. Treba se okrenuti mladim igračima jer jedino na taj način može se parirati Dinamu.

Jasno je da Strinića smeta teza kako Hrvatska nema lijevog bočnog.

- Spreman sam, sazrio sam, za tu poziciju nema problema. Ima tu mjesta i za mene i Danijela Pranjića. Hrvatska ima dva odlična riješenja za tu poziciju - zaključio je Strinić.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Idler 3
Idler 3
21:46 23.03.2011.

Pa ak zaigra nek to ipak bude na lijevoj strani, onda i Pranjić može više naprijed gdje je korisniji...no bumo vidjeli kaj Bilić zamišlja !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije