Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STRANI MEDIJI:

Čačića je izabrao Zdravko Mamić, nijedan drugi kandidat nije imao šanse

Čačić Mamić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
21.09.2015.
u 17:47

"Većina anketiranih smatra da Čačić nije pravi čovjek za taj posao. No, hrvatski mediji su naveliko pisali da ga je izabrao Zdravko Mamić, najutjecajnija osoba u hrvatskom nogometu, i da ga ni jedan drugi kandidat nema šanse pobijediti", navodi kineska Xinhua

Vijest da je Ante Čačić novi hrvatski izbornik prenose brojni svjetski mediji. Kineska državna agencija Xinhua navodi da Čačić nije imao veliku nogometnu karijeru, ali je uspješno vodio prvoligaške i drugoligaške klubove. No, napominje se da je odluka da preuzme kormilno reprezentacije kontroverzna.

"Većina anketiranih smatra da Čačić nije pravi čovjek za taj posao. No, hrvatski mediji su naveliko pisali da ga je izabrao Zdravko Mamić, najutjecajnija osoba u hrvatskom nogometu, i da ga nijedan drugi kandidat nema šanse pobijediti", navodi Xinhua u tekstu koji je objavljen dok Čačićev izbor još nije bio službeno potvrđen.

Američki ESPN je opisao Čačićev trenerski put.

"Čačić je vodio Lokomotivu, a prije je bio trener Dinama i slovenskog Maribora. Njegovo jedino reprezentativno iskustvo u seniorskom nogometu bilo je od 2003. do 2006. kada je bio pomoćnik u reprezentaciji Libije", piše ESPN, dok španjolska agencija EFE napominje:

 "Čačić, za razliku od svojih prethodnika Slavena Bilića, Igora Štimca i Nike Kovača, nije bio popularan trener ni nogometna zvijezda. Vodio je 13 momčadi, među kojima i najbolji hrvatski klub Dinamo. Osvojio je dvostruku krunu 2012. godine, no njegov je izbor bio kritiziran."

>> Čačićevi pomoćnici bit će Joe Šimunić i Ante Miše

>> Čačić jednoglasno izabran za izbornika Hrvatske: Ugovor do srpnja 2018.!

>> Što mislite o izboru Ante Čačića za izbornika?

Komentara 41

LU
luanti
07:53 22.09.2015.

Joj bar da nam neko uništi državu kao Mamić Dinamo i reprezentaciju ne bi mladi bježali van

PE
perfa57
09:54 22.09.2015.

Strani novinari samo prenose pisanje domaćih koji mrze Mamića. Tko god da je izabran novinari bi napisali da ga je izabrao Mamić.

ZO
zoom
11:16 22.09.2015.

ajde ne kenjajte, po čemu su bilić ili štimac ili kovač bili iskusniji i kompetentniji od čačića kad su preuzimali repku!??! pustimo čačića neka u miru odradi ove 2 utakmice pa ćemo onda palac gore ili dolje!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije