Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Treće pretkolo EL-a

Stramaccioni: Ozračje u Splitu služi na čast sportu i Hajduku

Hajduk - Inter (1)
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
1/6
02.08.2012.
u 23:09

– Bili smo impresionirani Interom, ozračjem, željeli smo pozitivan rezultat. Šteta zbog visokog poraza

To se može dogoditi samo u Splitu, u prepunom Poljudu. Hajduk je sa 3:0 (2:0) poražen u prvoj utakmici 3. pretkola Europske lige protiv Intera, a publika nije napuštala stadion. Igrači Miše Krstičevića desetak su minuta pozdravljali tribine kao da su pobijedili. Inter je projurio Splitom, odradio posao s lakoćom. Tribine su bile predivne, ozračje nezaboravno, okupilo se oko četrdeset tisuća grlatih navijača. Ali, tko je tu gazda pokazao je prekaljeni Nizozemac Wesley Sneijder koji je u 18. minuti, nakon pogreške Milovića i asistencije Milita, doveo Talijane u vodstvo. Ako su i postojale kakve nade za Hajduk, tu je bio kraj. Minutu prije kraja prvog dijela Japanac Nagatomo, uz pomoć Maloče, povisio je na 2:0, a utakmicu je krasnim pogotkom u 73. minuti zaključio Coutinho. Hajduk, objektivno, nije imao nikakvih šansi. Borili su se bijeli, trčali, ali osim toga ništa ozbiljnije nije mogla ponuditi Hajdukova momčad. Jednostavno, ovo su dva svijeta, mladi Hajduk pamtit će Inter po školi i lijepoj uspomeni. Interov trener Andrea Stramaccioni pohvalio je splitsku momčad, ali i ozračje u Poljudu.

– Hajduk je pokazao da ima potencijal, može biti velika momčad, publika je bila raspoložena. Atmosfera je bila odlična, zbog toga se igra nogomet, stvarno je sve bilo fantastično. Ovo je bila simbioza nogometa i publike, ozračje služi na čast sportu i Hajduku – kazao je Stramaccioni.

Interu je ovo bila prva utakmica u sezoni. Zanetti i društvo igrali su baš onoliko koliko treba.

– Vidi se da još nismo u punoj formi, nastojali smo iskoristiti sve svoje kvalitete da bismo se predstavili u što boljem svjetlu. Inter je zaslužio pobjedu, Hajduk je predstavio mladu ali izvrsnu momčad. Ima u Hajduku igrača koji mogu igrati u velikim momčadima. O pojedinačnim kvalitetama ne bih, o njima treba govoriti Hajdukov trener – zaključio je Stramaccioni.

Mišo Krstičević mogao se samo nakloniti Talijanima.

– Bili smo impresionirani Interom, ozračjem, željeli smo pozitivan rezultat. Šteta zbog visokog poraza, ovo će biti iskustvo za moje mlade igrače. Inter nam nije stvorio neke stopostotne šanse, iz dva udarca došli su do vodstva od 2:0. No, to je prava momčad, poentira kad treba – rekao je Krstičević.

Želje kod Splićana nije nedostajalo, ali realnost nudi nešto sasvim drugo.

– Ovo nam je peta utakmica u četrnaest dana dana, umor i neiskustvo uzeli su danak, teško je igrati protiv Intera, posebno kada drže loptu. Treba biti pošten i reći da su sve dosadašnje utakmice bile pune emocija, najprije smo morali proći Skonto da bismo došli do Intera, pa gradski derbi sa Splitom i sada ovo – kazao je Krstičević.

 

Ključne riječi

Komentara 36

ED
europski dinamo
23:23 02.08.2012.

Ovaj euro tjedan nisu pobjedili Partizan,Zvezda i Hajduk,pobjedio je klub koji se najviše pljuje po medijima Dinamo.Svugdje idila nema veze kaj im klubovi zajedno nemaju koeficijent kao klub koji se najviše pljuje Dinamo.

IV
ivomati
23:33 02.08.2012.

02.08.2012. u 23:23h europski dinamo je napisao/la: Ovaj euro tjedan nisu pobjedili Partizan,Zvezda i Hajduk,pobjedio je klub koji se najviše pljuje po medijima Dinamo.Svugdje idila nema veze kaj im klubovi zajedno nemaju koeficijent kao klub koji se najviše pljuje Dinamo.o. ----------------------- Svi bi pobijedili da su imali priliku igrati sa prvakom Moldavije

Avatar lastan
lastan
23:19 02.08.2012.

Ja sam se cijelo vrijeme pitao kakva im je to reklama na prsima i sada vidim da je to od Atlasa- pa mogla je biti nešto veća da se može vidjeti što piše.Inače dekor za 5 utakmica prema očekivanju- samo su utopisti mogli očekivati rezultat u korist Hajduka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije